Η ραβδοσκοπία


Η ραβδοσκοπία, γνωστή από την αρχαιότητα ως ραβδομαντεία, θεωρείτο προνόμιο των ιερέων και είναι μία μέθοδος με την οποία μπορούμε να βρίσκουμε υπόγειες πηγές, μέταλλα, αντικείμενα με ηλεκτρομαγνητική ενέργεια.
Το εκκρεμές, συνήθως ένα κωνικό βαρίδι που κρέμεται από ένα νήμα ή μια αλυσίδα, εργαλείο της ραβδοσκοπίας βοηθά στο να πάρουμε απαντήσεις σε θέματα που μας απασχολούν, αλλά ακόμη και για να εντοπίσουμε χαμένα αντικείμενα, ραδιαισθητικά, δηλαδή για τον εντοπισμό προσώπων ή πραγμάτων μέσω της ακτινοβολίας που εκπέμπουν κι όταν αναζητούμε αντικείμενα ή υλικά από απόσταση, σε χάρτες ή φωτογραφίες (τηλεραδιαισθησία).

Εκκρεμή μπορούμε να φτιάξουμε από ξύλο, μέταλλο, πολύτιμα ηλικά ή ημιπολύτιμους λίθους (κρυστάλλους), αλλά ακόμη κι ένα δαχτυλίδι κρεμασμένο από μια τρίχα των μαλλιών μας (!) αρκεί. Ο καθένας, διαλέγει το εκκρεμές που ανταποκρίνεται στην πείρα του.

Καλύτερα καθήστε χαλαρά σε μια καρέκλα, με ένα τραπέζι μπροστά σας, για να μπορείτε να στηρίζετε τον αγκώνα του χεριού που θα κρατά το εκκρεμές. Το πιο σημαντικό είναι να είστε χαλαροί και τα πέλματα των ποδιών σας να ακουμπούν το έδαφος παράλληλα. Αν είστε όρθιοι, στηριχθείτε καλά και στα δύο πόδια. Αποφύγετε να είστε με άλλα άτομα που είναι αντίθετα στη δύναμη του εκκρεμούς, καθώς μπορεί να επηρεάσουν την επικοινωνία σας μαζί του.

Ο χειριστής βρίσκει συνήθως μόνος του την απόσταση που θα κρέμεται το εκκρεμές, που κυμαίνεται μεταξύ 10 και 12 εκταστών περίπου.

Φροντίστε να μην πεινάτε, να μην κρυώνετε και να μην νιώθετε έντονα συναισθήματα (θλίψη, απογοήτευση κ.λ.π.), καθώς οι απαντήσεις μπορεί να επηρεαστούν από το συναίσθημά σας.

Μετά από κάθε άσκηση, να αποφορτίζετε το εκκρεμές με τα δάχτυλα του άλλου χεριού, σαν να σκουπίζετε πρώτα το νήμα και στο τέλος το σώμα του εκκρεμούς, τινάζοντας τελικά το χέρι σας δυνατά, σαν να θέλατε να τινάξετε νερό από το χέρι σας.

Ένας άλλος τρόπος για να το αποφορτίσετε είναι να το ακουμπίσετε στο πάτωμα για μερικά δευτερόλεπτα.

Τέλος, δεν θα πρέπει να δώσετε σε άλλον το εκκρεμές σας, γιατί έτσι μπορεί να διαταραχτεί "η σχέση" σας μαζί του.