Ο ωροσκόπος στα ζώδια

Αφού διαβάσετε το ζώδιο του ωροσκόπου σας, δείτε σε ποιό ζώδιο είναι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου σας, ώστε να τροποποιήσετε την ερμηνεία σας αναλόγως.

Εάν γνωρίζετε τον οίκο που βρίσκεται ο κυβερνήτης του ωροσκόπου, προσθέστε κι αυτό στην ερμηνεία σας για να την τελειοποιήσετε. Το επόμενο στάδιο είναι να δείτε τις όψεις που δέχεται ο ωροσκόπος σας και έχετε έτσι μια ολοκληρωμένη άποψη.

Επίσης, όσον αφορά στις σχέσεις και τα χαρακτηριστικά ενός άλλου ανθρώπου ή και άλλων ανθρώπων, σύμφωνα με το ζώδιο στην ακμή του 7ου οίκου (το αντίθετο του ωροσκόπου μας), έχετε στο μυαλό σας πως αυτό που συνήθως θαυμάζουμε στους άλλους, είναι ένα χαρακτηριστικό που ήδη υπάρχει και σ' εμάς χωρίς να το συνειδητοποιούμε.

Ωροσκόπος Κριός

Ο κυβερνήτης του Κριού είναι ο Άρης και ο Κριός ανατομικά σχετίζεται με το κεφάλι.

Το ζώδιο του Κριού ανήκει στο στοιχείο της Φωτιάς και στην ομάδα των Παρορμητικών ζωδίων. Είναι ενεργητικό, θετικό, κοινωνικό και εξωστρεφές, ανεξάρτητο, αποφασιστικό, δυναμικό, ορμητικό, περιπετειώδες και επιθετικό, εκφραστικό, τολμηρό, κατακτητικό, ερωτικό. Το Κριάρι δεν μπορεί να μην εκφράζεται και να μην αναζητά τρόπους να επιβληθεί, να επιβεβαιωθεί, να δώσει ζωντάνια σε ότι ασχοληθεί. Εάν κάποιος ή κάτι εμποδίζει την έκφρασή του, αρρωσταίνει, δεν ξέρει τι του φταίει, σχεδόν παθαίνει κατάθλιψη και νιώθει πως πέφτει σε ανυπαρξία. Του αρέσει να ανοίγει το δρόμο, να καθοδηγεί, να ξεκινά νέα σχέδια, να εμπνέεται και να παρασύρει τους άλλους με τη δράση του.

Συνήθως είναι βιαστικό, δραστήριο, νευρικό, η αδρεναλίνη του είναι σε υψηλά επίπεδα, βάζει στόχους και ξέρει να μάχεται γι' αυτούς. Το πρόσωπό του είναι έντονο, δείχνει αποφασιστικότητα και αυθορμητισμό, ενώ θυμίζει λίγο το κριάρι, με τοξοτά φρύδια, μάτια έντονα, χείλη όχι σαρκώδη, πρόσωπο οβάλ. Το σώμα συνήθως είναι γεροδεμένο και αθλητικό. Εξάπτεται εύκολα, εύκολα καβγαδίζει και γίνεται επιθετικό και ανταγωνιστικό, όμως σε λίγη ώρα το ξεχνά (το θέμα είναι πόσο γρήγορα ξεχνούν οι εκνευρισμένοι άλλοι!). Η ειλικρίνεια του δίνει ένα ακόμη ατού: μαζί του ξέρει κανείς που βρίσκεται, αφού όταν έχει κάτι δεν μπορεί να το κρύψει.

**Στις σχέσεις σας εμπλέκεται και το αντίθετο ζώδιο, δηλαδή ο ζυγός, που σας μαθαίνει έννοιες όπως διπλωματία, τακτ, συμβιβασμός.

Ωροσκόπος Ταύρος

Ο κυβερνήτης του Ταύρου είναι η Αφροδίτη και ο Ταύρος ανατομικά σχετίζεται με τον λαιμό και τον σβέρκο.

Οι δικοί σας ρυθμοί είναι σταθεροί και αργοί. Ζώδιο της γης, παθητικό, χρειάζεστε αρκετό χρόνο για να πάρετε μια απόφαση, μόλις όμως καταλήξετε και σχεδιάσετε τις κινήσεις σας, οδηγείστε με σταθερότητα και πείσμα στους στόχους σας, προσεκτικά και προσγειωμένα, με υπομονή και επιμονή, ώστε να έχετε απτά και πρακτικά αποτελέσματα. Έχετε την τάση να παρασύρεστε από υλικές απολαύσεις και μπορεί να γίνεστε ακραίοι με τα γλυκά και την ζάχαρη. Παρουσιάζετε μια ήρεμη, γλυκιά προσωπικότητα, ευγενική και ήσυχη, που δείχνει να απορροφά εντυπώσεις, να τις επεξεργάζεται και μετά να ενεργεί.

Εμφανισιακά, συνήθως ο λαιμός είναι συμπαγής, ίσως περισσότερο χοντρός από το κανονικό, το σώμα βαρύ και δυνατό, η μύτη καμμιά φορά μεγάλη. Η αγάπη για την φύση και την εξοχή, όπου ηρεμείτε και έρχεστε κοντά στον βαθύτερο εαυτό σας, βοηθά στο να ξεκαθαρίσετε σκέψεις και καταστάσεις. Η κτητικότητά σας έχει να κάνει με την σταθερότητα που επιθυμείτε να έχετε στη ζωή και στις σχέσεις σας και είναι από τα εντονότερα χαρακτηριστικά σας. Η καλλιτεχνική σας φύση και η αισθητική σας είναι ανεπτυγμένα, οι γυναίκες εκτιμούν τα όμορφα, απαλά και αισθησιακά υφάσματα και τα όμορφα κοσμήματα, ενώ οι άντρες κοιτάζονται δυο φορές στον καθρέφτη πριν βγουν. Η σχέση σας με το χρήμα είναι καλή, είστε προσεκτικοί και ισορροπημένοι, με ανεπτυγμένο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

**Στις σχέσεις σας εμπλέκεται και το αντίθετο ζώδιο, δηλαδή ο σκορπιός, που σας προσδίδει ζήλια και κτητικότητα.

Ωροσκόπος Δίδυμοι

Ο κυβερνήτης των Διδύμων είναι ο Ερμής και οι Δίδυμοι ανατομικά σχετίζονται με τους πνεύμονες, τα χέρια, τις παλάμες, τους ώμους, τα μπράτσα.

Ζώδιο μεταβλητό και αέρινο, οι δίδυμοι ζουν για να επικοινωνούν με τους άλλους ανθρώπους, με όλα τα μέσα, αφού έτσι νιώθουν ολοκληρωμένοι. Έχετε μεγάλη περιέργεια για όλα τα θέματα και πιθανά να καταλήγετε να έχετε άποψη επί παντός επιστητού, χωρίς όμως να έχετε εμβαθύνει σε ένα αντικείμενο. Προσέξτε το λίγο αυτό, καθώς έχετε την τάση να διασκορπίζεστε όντας τόσο πολύπλευροι άνθρωποι και με τόσα πολλά και διαφορετικά ενδιαφέροντα, αφού όταν μαθαίνουμε τα πάντα δεν προφταίνουμε να ερευνήσουμε κάτι σε βάθος. Δεν μπορείτε να βρίσκεστε συνέχεια σε ένα μέρος, θέλετε να έχετε ποικιλία και εμπειρίες σε όλα τα επίπεδα, είτε αυτό αφορά ανθρώπους, είτε δουλειά, είτε καταστάσεις.

Συχνά, έχετε μιμητικές ικανότητες, μεγάλη προσαρμοστικότητα. Το παρουσιαστικό σας είναι αέρινο, το σώμα αδύνατο συνήθως και ευλίγιστο, τα χέρια σας λεπτά, λυγερά και όσο μιλάτε τα κουνάτε για να συμπληρώσουν τις λέξεις σας. Το μυαλό σας είναι λογικό, γρήγορο και εύστροφο, μπορείτε να πείθετε τους άλλους με τον χείμαρρο των λέξεων, ιδεών, συλλογισμών σας, να μιλάτε για δυό θέματα ταυτόχρονα ή να πετάγεστε από το ένα στο άλλο. Πιθανόν το χάρισμα που έχετε με τις λέξεις, κάποια στιγμή να σας οδηγήσει στην συγγραφή.

**Στις σχέσεις σας εμπλέκεται και το αντίθετο ζώδιο, δηλαδή ο τοξότης, που σας βοηθά να εστιάσετε και να ισορροπήσετε μέσα σε τόσες πληροφορίες που λαμβάνετε.

Ωροσκόπος Καρκίνος

Ο κυβερνήτης του Καρκίνου είναι η Σελήνη και ο Καρκίνος ανατομικά σχετίζεται με τα στήθη και το στομάχι.

Ντροπαλοί, ανασφαλείς, συναισθηματικά ευπρόσβλητοι και με τάση να κλείνεστε στο καβούκι σας για να προστατευθείτε, ιδιαίτερα εάν έχετε κι άλλους πλανήτες σε υδάτινα ζώδια, πρέπει να βρείτε τρόπο για να μην κατακλύζεστε από τα συναισθήματά σας και να μην γίνονται αυτά τροχοπέδη για εσάς. Έχετε αντοχή, καλή μνήμη και ανάγκη για δράση. Ο συγχρονισμός σας με την ίδια την φύση, που τόσο σας ηρεμεί, μπορεί να βοηθήσει στο να τα χρησιμοποιείτε με εποικοδομητικό τρόπο. Είστε γεννημένοι για φροντίζετε και να ανατρέφετε, σε όποια διάσταση κι αν το βάλετε αυτό το χαρακτηριστικό (δουλειά, παιδιά, σύντροφος, φίλοι ...) και πιθανά είστε προσκολλημένοι στην μητέρα σας, στην παράδοση, στο πατρικό σας σπίτι, στο παρελθόν που τόσο σέβεστε και αγαπάτε.

Δεν αντιμετωπίζετε τις καταστάσεις ευθέως, αλλά μάλλον με έναν πλάγιο τρόπο, αφού δεν σας αρέσει να σας προσβάλλουν ή να προσβάλλετε και δεν θεωρείτε εύκολο ή χαριτωμένο να προκαλείτε τους άλλους ανοιχτά. Το πρόσωπο ενός καρκίνου ενίοτε είναι στρογγυλό, όπως το φεγγάρι, προδίδει δεκτικότητα και ευαισθησία, ενώ το σώμα επίσης γεμάτο και ίσως το επάνω μέρος περισσότερο εύσωμο από το κάτω. Σας αρέσει να συλλέγετε αντικείμενα και ιδιαίτερα αυτά που αφορούν στην οικογένειά σας και σε ότι εσείς θεωρείτε οικογένεια.

**Στις σχέσεις σας εμπλέκεται και το αντίθετο ζώδιο, δηλαδή ο αιγόκερως, επειδή η ψυχραιμία και ο έλεγχος που ασκεί στα συναισθήματά του, βοηθά κι εσάς να τα χαλιναγωγήσετε.

Ωροσκόπος Λέων

Ο κυβερνήτης του Λέοντα είναι ο Ήλιος και ο Λέοντας ανατομικά σχετίζεται με την καρδιά και την πλάτη.

Ζώδιο φλογερό και σταθερό, εμφανίζετε μια προσωπικότητα "ηχηρή", έντονη, μεγαλειώδη και φωτεινή. Σας αρέσει να σας θαυμάζουν και κάνετε ότι μπορείτε για να λάμπετε ως προσωπικότητα, δηλαδή από το να φορέσετε εντυπωσιακά και ακριβά (αν έχετε την οικονομική δυνατότητα) ρούχα ή αξεσουάρ, μέχρι το να επιδείξετε όσα θεωρείτε πλεονεκτήματα στην προσωπικότητά σας, όπως την ευθύτητα, την εντιμότητα, τον ιδεαλισμό σας. Σας αρέσει η εξουσία, δείχνετε σιγουριά και ηγετικότητα, είστε δημιουργικοί και καταφέρνετε συνήθως να ανέλθετε κοινωνικά.

Ίσως σας τραβήξει η υποκριτική τέχνη, αφού τόσο αγαπάτε το να είστε μπροστά στην σκηνή και να δέχεστε το χειροκρότημα. Προσοχή στην περηφάνια σας! Άλλωστε, σημασία έχει ότι μπορείτε να δώσετε αγάπη και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό, όμως έχετε ανάγκη να σας το αναγνωρίσουν, δηλαδή να έχετε ένα αντίκρισμα. Εξωτερικά, ο ωροσκόπος λέων κάνει την προσωπικότητα φωτεινή, θετική, με έμφαση (ειδικά στις γυναίκες) στο χτένισμά τους που προτιμούν να είναι εντυπωσιακό και τα μάτια τους είναι λαμπερά.

**Στις σχέσεις σας εμπλέκεται και το αντίθετο ζώδιο, δηλαδή ο υδροχόος, που συμβάλλει, ώτε να αποτινάξετε λίγο από τον εγωισμό σας, την υποκειμενικότητα και την ανάγκη να είστε Μοναδικοί.

Ωροσκόπος Παρθένος

Ο κυβερνήτης της Παρθένου είναι ο Ερμής και η Παρθένος ανατομικά σχετίζεται με την εντερική περιοχή.

Σαν μεταβλητό, γήινο και πρακτικό ζώδιο, η παρθένος θέλει να χρησιμοποιήσει πρακτικά τα γνωρίσματα, τις ιδιότητες και τα ταλέντα της, στοχεύοντας πάντα στο να αυτοπροσδιοριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα, να επιλέξει αυτό που χρειάζεται με ακρίβεια, να εμβαθύνει σε ένα πεδίο και να τελειοποιηθεί. Έχει έναν μηχανισμό ακριβείας μέσα της που την κατευθύνει, ώστε να επικοινωνήσει με ακρίβεια και λεπτομέρεια, όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένα, για να μην δημιουργήσει κενά. Η κριτική της στρέφεται και στους άλλους, αλλά και στον εαυτό της, με σκοπό να αναλύσει, να διακρίνει τα θετικά και τα αρνητικά ενός θέματος, να τακτοποιήσει εντυπώσεις, καταστάσεις, να δει την πραγματικότητα ολοκληρωμένα και μέσα από το πρίσμα αυτό να βελτιωθεί.

Οι παρθένοι, εξετάζουν τις εμπειρίες τους και μαθαίνουν από τα λάθη τους. Έχουν έμφυτα επικονωνιακά χαρίσματα, είναι σεμνοί, κοινωνικοί, χρειάζονται ενθάρρυνση. Προσέχουν τη διατροφή τους, αφού λαμβάνουν τα μηνύματα που τους στέλνει το σώμα τους όσον αφορά βιταμίνες και τοξίνες. Εγκαταλείπονται τόσο πολύ στην λογική τους, που ξεχνούν τον αυθορμητισμό και το συναίσθημά τους. Το σώμα τους συνήθως είναι λεπτό, προσεγμένο, φαίνονται νεότεροι από ότι είναι,  οι κινήσεις τους είναι προσεκτικές, συγκρατημένες και μετρημένες.

**Στις σχέσεις σας εμπλέκεται και το αντίθετο ζώδιο, δηλαδή οι Ιχθείς, που βοηθούν να χαλαρώσετε, να ελαχιστοποιήσετε την κριτική που ασκείτε, να θυμηθείτε τον ρόλο που παίζει το συναίσθημα στη ζωή και να μην το βάζετε σε δεύτερη μοίρα ή το καταπιέζετε.

Ωροσκόπος Συγός

Ο κυβερνήτης του Ζυγού είναι η Αφροδίτη και ο Ζυγός ανατομικά σχετίζεται με τα νεφρά.

Αέρινο και παρορμητικό ζώδιο, με ανεπτυγμένη αισθητική, διπλωματία, τακτ και φιλειρηνικά ένστικτα, ο ζυγός προσπαθεί να διατηρήσει γύρω του μια ατμόσφαιρα θετική, πολιτισμένη και όμορφη, αποφεύγοντας οτιδήποτε μπορεί να διαταράξει ένα προσεκτικά διαμορφωμένο σκηνικό σε όλες τις περιοχές της ζωής του. Δρα αφού έχει μελετήσει προσεκτικά, έχει την ικανότητα να βλέπει και τις δυο πλευρές ενός θέματος ή και μιας διαφωνίας κι αυτό ίσως συντελεί σε μια αναποφασιστικότητα που τον διακρίνει.

Κοινωνικός και συμβιβαστικός, έχει ανάγκη τους άλλους ανθρώπους, καθώς αναπτύσσει τη δική του προσωπικότητα μέσα από τις σχέσεις του. Έχει ένα θέμα με τις επιλογές, προτιμά να του πει κάποιος τι να κάνει από το να αποφασίσει μόνος του κι αυτό χρειάζεται προσοχή, δηλαδή να μάθει να αντιμετωπίζει τις συνέπειες των επιλογών του. Η εξωτερική εμφάνιση ενός ανθρώπου με ωροσκόπο ζυγό είναι συνήθως εκλεπτυσμένη, με έμφυτη χάρη, γοητεία (αν όχι ομορφιά) και αρμονικό-αναλογικό σώμα. Τον ενδιαφέρει η τέχνη σε όλες τις μορφές της και μπορεί να ασχοληθεί με διακόσμηση και ο ίδιος.

**Στις σχέσεις σας εμπλέκεται και το αντίθετο ζώδιο, δηλαδή ο κριός, που σας μαθαίνει να είστε περισσότερο αποφασιστικοί, να κάνετε λιγότερες παραχωρήσεις ή συμβιβασμούς και να απαιτείτε για να κατακτήσετε την ισορροπία που επιθυμείτε.

Ωροσκόπος Σκορπιός

Ο κυβερνήτης του Σκορπιού είναι ο Πλούτωνας και συγκυβερνήτης του ο Άρης. Ο Σκορπιός ανατομικά σχετίζεται με τα γεννητικά όργανα.

Ο σκορπιός χαρακτηρίζεται από μια ανάγκη να αλλάξει τη δομή των πραγμάτων όπως την γνωρίζουμε. Με δύναμη, αυτοέλεγχο, ισχυρή προδιάθεση να δίνει μάχες και να τις κερδίζει, ο σκορπιός, μολονότι συναισθηματικός, κυβερνάται από τον Πλούτωνα που δίνει περισσότερη ένταση και βάθος σε αυτό το υδάτινο ζώδιο, από ότι στα άλλα δύο, τον καρκίνο και τους Ιχθείς. Επιζητά τον έλεγχο με ήρεμο τρόπο, προσελκύοντας τους άλλους με την δύναμη και τον μαγνητισμό που αποπνέει, παρά με τα λόγια που θα πει. Κάτω από την παγωμένη επιφάνεια και την αταραξία του, υπάρχει έντονη ευθιξία, διάφορα ψυχολογικά προβλήματα, κρυφά συναισθήματα και αυτοκαταστροφικές τάσεις. Έχει ανάγκη να αφιερωθεί σε κάτι μεγάλο, να ερευνήσει αυτό για το οποίο θα αποτελέσει για εκείνον "λειτούργημα". Μαθαίνει από τις εμπειρίες του, είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει και ολοκληρώνει όποιο σχέδιο του ανατεθεί με μεγάλη δημιουργική δύναμη και αυτό που θα δώσει πίσω να είναι πολύτιμο για τους άλλους και να ανοίξει ορίζοντες.

Αυτό που αντανακλά εξωτερικά όσα κρύβει μέσα του εκφράζεται στα μάτια του, έντονα, σταθερά, προσπαθούν να διεισδύσουν μέσα στην ψυχή του άλλου και να βρουν αδυναμίες που... ίσως και να χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν τον σκοπό τους, είτε ερωτικός είναι αυτός, είτε επαγγελματικός, είτε άλλου είδους. Τίποτε δεν παίρνουν ως δεδομένο, πάντα προσπαθούν να διακρίνουν την ουσία και να ανακαλύψουν κάτι ανώτερο και βαθύτερο από το ήδη δοσμένο.

**Στις σχέσεις σας εμπλέκεται και το αντίθετο ζώδιο, δηλαδή ο ταύρος, που εστιασμένος στις υλικές εκφάνσεις της ζωής, σας βοηθά να μην ξεχνάτε ότι για να επιβιώσετε πρέπει να τρώτε, να κοιμάστε, να ανασαίνετε και να χαλαρώνετε ξεχνώντας για λίγο τα μεγάλα σας πάθη.

Ωροσκόπος Τοξότης

Ο κυβερνήτης του Τοξότη είναι ο Δίας και ο συγκυβερνήτης του ο Ποσειδώνας. Ο Τοξότης ανατομικά σχετίζεται με τους γοφούς και τους μηρούς.

Ο ενθουσιασμός, η φιλικότητα, η αισιοδοξία, οι επικοινωνιακή του ικανότητα και η χαρά που αποπνέει, εμπνέουν και προσελκύουν τους άλλους. Έχει στόχους και όραμα, θέλει να τους κατακτήσει, αλλά να ευχαριστηθεί και το ταξίδι μέχρι να φτάσει. Είναι φιλελεύθερος με διάθεση φιλοσοφική και ερευνητική, ίσως όμως έχει πρόβλημα στο να θέσει τους στόχους του επάνω σε σταθερές και πρακτικές βάσεις. Η θέση του Δια στον χάρτη και οι θέσεις σε γήινα ζώδια θα δώσουν ενδείξεις για το κατά πόσο αυτό είναι πρόβλημα ή όχι. Πύρινο και μεταβλητό ζώδιο, ερευνά ιδέες και φιλοσοφίες που τον κάνουν να αντιλαμβάνεται την αλήθεια της ζωής και στην ανάγκη του να ανοίξει τους ορίζοντες των άλλων και να μεταδόσει όσα έχει ανακαλύψει, αναπτύσσει μέσα του διδασκαλικές ικανότητες.

Το στόμα ενός ατόμου με ωροσκόπο τοξότη ίσως είναι μεγαλύτερο από το κανονικό γι' αυτόν ακριβώς το λόγο, επειδή έχει τόσα πολλά να πει. Είναι γενναιόδωρος, ακούραστος, φιλελεύθερος, εμπιστεύεται εύκολα, όμως χρειάζεται προσοχή στην υπερβολή.

**Στις σχέσεις σας εμπλέκεται και το αντίθετο ζώδιο, δηλαδή οι δίδυμοι, που συμβάλλουν στο να γίνετε πιο πρακτικοί, να εστιάσετε στο α, το β και το γ, πριν φτάσετε στο δ. Και βέβαια η ικανότητα των διδύμων στο λόγο, βοηθά να μεταδόσετε λεκτικά όσα διαισθάνεστε κι έχετε ανακαλύψει για το ανώτερο νόημα της ζωής.

Ωροσκόπος Αιγόκερως

Ο κυβερνήτης του Αιγόκερω είναι ο Κρόνος και ο Αιγόκερως ανατομικά σχετίζεται με τα γόνατα.

Εργατικός, προνοητικός, φιλόδοξος, ορθολογιστής, εφυής, γήινος και παρορμητικός, του αρέσει να αναλαμβάνει δράση, ενώ οι στόχοι του είναι συγκροτημένοι, δομημένοι, πρακτικοί, οργανωμένοι και συντηρητικοί. Η αξιοπρέπειά του είναι πολύ σημαντική και δεν θέλει να εκτίθεται, γι' αυτό και υιοθετεί μια συγκρατημένη, επιφυλακτική, σοβαρή έως και ψυχρή συμπεριφορά που καλύπτει την ανασφάλεια και τις ευαισθησίες του. Με αυτόν τον τρόπο, κρατά τους άλλους σε απόσταση ασφαλείας!  Όλους εκτός από τον σύντροφό του. Εκεί, αναζητά φροντίδα και εκφράζει ασυνήθιστα μεγάλη ευαισθησία!

Αδύνατος εμφανισιακά και με πρόσωπο αυστηρό, χρειάζεται καθορισμένα πλαίσια και όρια, για να μπορεί να λειτουργεί δημιουργικά, πειθαρχεί εύκολα σε κανόνες και ιεραρχία, σχεδιάζει προσεκτικά, στοχευμένα και αργά κάθε του κίνηση που θα βοηθήσει να σκαρφαλώσει υψηλότερα κοινωνικά και να επιτύχει. Ίσως αργήσει, επαναστατήσει, αδιαφορήσει, όμως τελικά έχει ανάγκη να κάνει κάτι τον εαυτό του, να δώσει ένα έργο, χρησιμοποιώντας το ταλέντο του στη διαχείριση και οργάνωση πρακτικών ζητημάτων, αναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις και τις ευθύνες που χρειάζεται.

**Στις σχέσεις σας εμπλέκεται και το αντίθετο ζώδιο, δηλαδή ο καρκίνος, που αποτελεί ένα λιμάνι, που προσφέρει ότι λείπει από την καθημερινότητά του, δηλαδή στοργή, υποστήριξη, αγάπη, συναίσθημα, αφοσίωση και κατανόση.

Ωροσκόπος Υδροχόος

Ο κυβερνήτης του Υδροχόου είναι ο Ουρανός και συγκυβερνήτης του ο Κρόνος. και ο Υδροχόος ανατομικά σχετίζεται με τους αστραγάλους.

Αμφισβητίας, ριζοσπάστης, επαναστάτης, προοδευτικός, αντισυμβατικός ένας άνθρωπος που έχει πάντα κάτι να πει για να ξαφνιάσει το ακροατήριό του, ενώ οι απόψεις του συχνά σοκάρουν. Είναι περήφανος για τη διαφορετικότητά του, παράλληλα όμως θέλει να είναι αρεστός (η Κρόνια πλευρά του που του υπαγορεύει ποιό είναι το σωστό) κι αυτό το καταφέρνει με την φιλικότητά του και το ανοιχτό μυαλό του. Οι αρχές του περί ισότητας, ανθρωπισμού, αδελφοσύνης, δικαιοσύνης, δεν του επιτρέπουν να καταπιέσει τους άλλους ή να επιδιώξει προσωπική δύναμη και του αρέσει να αποστασιοποιείται, προσπαθώντας να έχει μια πιο σφαιρική άποψη για όλα. Συνήθως, ο Υδροχόος ωροσκόπος συγχρονίζεται με το «κλίμα» της εποχής και διαισθητικά αντιλαμβάνεται τάσεις, επιρροές και ρεύματα στην ατμόσφαιρα.

**Στις σχέσεις σας εμπλέκεται και το αντίθετο ζώδιο, δηλαδή ο λέοντας, που δείχνει ότι μια κρυφή σας πλευρά που ούτε οι ίδιοι δεν αποδέχεστε, θέλει να αναπτύσσει σχέσεις με δυνατούς, εγωκεντρικούς ανθρώπους από τους οποίους μπορεί να κερδίσετε. Δείχνει επίσης, ότι σε αυτή την ίδια πλευρά δεν αρέσει η γελιοποίηση και η υποτίμηση.

Ωροσκόπος Ιχθείς

Ο κυβερνήτης των Ιχθύων είναι ο Ποσειδώνας και ο συγκυβερνήτης τους ο Δίας. Οι Ιχθείς ανατομικά σχετίζονται με τα πόδια κάτω από τον αστράγαλο.
Υπερευαίσθητο, με μεγάλη ευαισθησία, διαίσθηση και δεκτικότητα, δείχνει ονειροπόλο και εύκολα δένεται ή συμπονά τους ανθρώπους που ζητούν τη βοήθειά του. Μπορεί εύκολα να παίξει τον ρόλο του Σωτήρα ή τον ρόλο του Θύματος που αναζητά σωτήρα. Ταυτίζεται τόσο με τους άλλους, που μπορεί να ξεχάσει τον ίδιο του τον εαυτό, αλλά και να νιώθει ακριβώς τα συναισθήματα θλίψης ή πόνου του άλλου ατόμου με το οποίο συναναστρέφεται. Είναι επιθυμητό να υπάρχουν γήινα και σταθερά ζώδια σε άλλα σημεία στον χάρτη, ώστε να υπάρχει εξισορρόπηση και προσγείωση σε αυτήν την πραγματικότητα. Ο συναισθηματισμός και η μεταβλητότητά του κάνουν εύκολο τον επηρεασμό του από άλλους.

Η τάση του να προσφέρει και να προσφέρεται είναι εμφανής, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης ή να οδηγηθεί στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά ως έναν τρόπο φυγής από την σκληρή πραγματικότητα. Η μουσική επηρεάζει βαθιά τους Ιχθείς και βέβαια είναι δυνατόν να έχουν ταλέντο στην σύνθεση και στην εκτέλεση. Έχουν έμφυτα καλλιτεχνικά χαρίσματα και μπορεί να γίνει ο ιδανικός τρόπος έκφρασης που θα τους δώσει και τη δύναμη να βρουν διέξοδο από τις  πολλές τους ευαισθησίες. Το μεταφυσικό τους γοητεύει και αποτελεί έναν ακόμη τρόπο να βρει διέξοδο η ενόρασή τους και με πρακτική χρήση να ανθίσει. Τους διακρίνει κανείς από τα μεγάλα συνήθως και υγρά μάτια που προσδίδουν ένα ονειροπόλο και ρομαντικό ύφος.

**Στις σχέσεις σας εμπλέκεται και το αντίθετο ζώδιο, δηλαδή η παρθένος, που συμβάλλει ώστε να αναπτύξετε τα πρακτικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σας και την κριτική σας ικανότητα, ώστε η προσφορά σας να μην αναιρεί τα όρια του εαυτού σας και να πλαισιώνεται από την γήινη πλευρά αυτής της ζωής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: