Η σημασία του αριθμού Προσωπικού Έτους από το 1 έως το 9


Αριθμός Προσωπικού Έτους 1
Η χρονιά είναι κατάλληλη για νέα ξεκινήματα, όπου θα έχετε την ενέργεια, την τόλμη και την εφευρετικότητα για να φυτέψετε τους σπόρους που θα βασιστεί ένας νέος εννεατής κύκλος. Εστιάστε, ελάτε σε σύνδεση με τους εαυτούς και τις ανάγκες σας και θέστε τις βάσεις για ότι μπορεί να προσφέρει στη ζωή σας νέα ρότα και νέα βήματα σε πεδία που είτε σκεφτόσασταν και δεν είχατε ασχοληθεί με αυτή, είτε σε σχέδια που μόλις τώρα σκεφτήκατε να βάλετε σε εφαρμογή. Ευνοείται καθετί που είναι καινοτόμο, που προάγει τις ηγετικές σας ικανότητες, ειδικότερα όταν ένας από τους προσωπικούς αριθμούς σας περιλαμβάνει το 1, ιδιαίτερα ως αριθμός προσωπικότητας ή πεπρωμένου. Είναι πιθανό η ανυπομονησία σας να σας κάνει περισσότερο τολμηρούς και δραστήριους από ότι συνήθως, γι' αυτό έχετε προσπαθείστε να μην είστε πολύ επιθετικοί, για να διατηρήσετε τις ισορροπίες στη ζωή σας. Σε κάθε περίπτωση ακούστε το ένστικτό σας, γιατί αυτή τη χρονιά είναι ιδιαίτερα σωστό. Αναρωτηθείτε για το πως θέλετε να είναι η ζωή σας στον επόμενο εννεατή κύκλο, δηλαδή μετά από εννέα χρόνια και βάλτε σε εφαρμογή αγαπημένους προορισμούς, πάρτε πρωτοβουλίες, ερευνήστε και αφεθείτε με αποφασιστικότητα και επινοητικότητα σε ότι εσείς θέλετε να δημιουργήσετε.

Αριθμός Προσωπικού Έτους 2

Φροντίστε τις συνεργασίες και τις σχέσεις σας φέτος. Δεν υπάρχει τόση ανάγκη για πρωτοβουλίες, όσο για ισορροπία, διπλωματία, υπομονή, παρατήρηση, ομαδικότητα και αναμονής. Τα σχέδιά σας ίσως χρειαστεί να καθυστερήσουν για κάποιους λόγους, όμως δεν είναι ανάγκη να πτοηθείτε. Θεωρείστε το σαν αναγκαίο κακό και εκμεταλλευθείτε το ώστε να βελτιώσετε υπάρχοντα σχέδια, να τελειοποιήσετε ιδέες που θέλετε να εφαρμόσετε, ώστε να αρχίσουν να παίρνουν σάρκα και οστά. Η διαίσθησή σας θα είναι έντονη και ο χρόνος που θα αφιερώνετε στους άλλους θα είναι αρκετός, όμως θα σας αποζημιώνει καθώς θα μαθαίνετε και θα παίρνετε εμπειρία από καταστάσεις και γεγονότα. Συχνά, θα διαπιστώσετε πως όταν παρατηρείτε έχετε καλύτερη αίσθηση των ευκαιριών που συναντάτε στη ζωή σας. Προσπαθήστε λοιπόν να «ακούτε» το ρυθμό της χρονιάς με όλες σας τις αισθήσεις, ώστε να έχετε την σωστή αίσθηση για το τι συμβαίνει στη ζωή σας. Και να μην προσπαθήσετε δηλαδή, μάλλον θα σας βγαίνει αυθόρμητα, ώστε να πορεύεστε μαζί με τα γεγονότα, έχοντας την απαραίτητη δεκτικότητα και καταπραϋνοντας αρνητικές επιρροές που μπορεί να υπάρξουν σε κάθε τομέα. Λέξεις κλειδιά για ομαλή πορεία σε αυτή τη χρονιά είναι η ευαισθησία, η συμβιβαστική συμπεριφορά χωρίς βέβαια να ... θάβετε τις επιδιώξεις σας, απλώς τόσο όσο χρειάζεται για να παρακάμπτετε εμπόδια χωρίς να τα αντιμετωπίζετε face to face και η υπομονή.

Αριθμός Προσωπικού Έτους 3

Μετά από ένα έτος 2 που αντιμετωπίσατε αρκετές αναποδιές και χρειάστηκε να επιστρατεύσετε αρκετές δυνάμεις για να σταθείτε στο ύψος κάποιων περιστάσεων, ήρθε η ώρα σε αυτό το έτος, να εκφραστείτε πιό ενεργητικά, θετικά και με εξωστρέφεια. Βγείτε από το σπίτι, ελάτε σε επαφή με άλλους ανθρώπους με κάθε τρόπο. Ακόμη κι αν δεν έχετε τον αριθμό 3 στους βασικούς σας αριθμούς ή αν έχετε έλλειψη σε γράμματα 3 στο ονοματεπώνυμό σας, τώρα είναι η ευκαιρία για αυτοέκφραση. Επειδή ο αριθμός 3 θεωρείται ιδιαίτερα τυχερός, είναι πιθανό να νιώσετε αχτίδες αισιοδοξίας και τύχης που θα εμπνέουν και στους άλλους ενθουσιασμό και κέφι. Ο παρορμητισμός σας και η ανάγκη για διασκέδαση ίσως σας πάνε στο άλλο άκρο κάποιες στιγμές και θελήσετε να τεμπελιάσετε ή να φλυαρήσετε άσκοπα. Κάντε το, αλλά με μέτρο. Η δημιουργικότητά σας θα είναι στα ύψη. Ίσως να θελήσετε να ζωγραφήσετε, να παρακολουθήσετε μαθήματα κιθάρας και πιάνου ή να γράψετε εκείνο το διήγημα που είχατε τόσες φορές σκεφτεί και όλο το αναβάλλατε. Έχετε έφεση στο λόγο φέτος, ακόμη κι αν δεν είναι έμφυτη, θα παρατηρήσετε πως τα λόγια βγαίνουν ευκολότερα από το στόμα σας και ότι οι άλλοι σας ακούν πολύ περισσότερο από ότι πριν. Εκμεταλλευθείτε το για να προωθήσετε τα σχέδιά σας, να βελτιώσετε τις σχέσεις σας, να βγείτε από το καβούκι σας και να κάνετε τους άλλους να καταλάβουν ποιοί/ποιές είστε. Φέτος, όλα δείχνουν πιο εύκολα!

Αριθμός Προσωπικού Έτους 4

Η χρονιά είναι κατάλληλη για πρακτικά και προσγειωμένα θέματα. Εάν την προηγούμενη χρονιά βάλατε σε εφαρμογή κάποιες νέες ιδέες ή σχέδια, τώρα είναι η στιγμή να τα παρακολουθήσετε, να τα ολοκληρώσετε, να δημουργήσετε τους κανόνες, τις διαδικασίες και την πειθαρχία που χρειάζεται για να τα «τρέξετε». Ενδείκνυται για αγορά σπιτιού, ασφαλιστικού συμβολαίου, ακόμη και για το ξεκίνημα μιας οικογένειας. Επειδή η υπομονή στη διαχείριση καταστάσεων και η προσοχή στις λεπτομέρειες φέτος θα είναι αυξημένη και θα σας βγαίνει ευκολότερα, επωφεληθείτε για να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες και θέματα που χρειάζονται λύση. Θα είστε περισσότερο ικανοί να έχετε εποικοδομητικά αποτελέσματα και σταθερότητα στη διαχείρισή τους. Θα μπορείτε να δείτε εύκολα τη ρίζα κάθε προβλήματος και να διασφαλείσετε ορθές λύσεις σε ότι προκύπτει. Το πιθανότερο είναι ότι φέτος η κούραση θα είναι προ των πυλών, γι’ αυτό φροντίστε να ξεφεύγετε από τους καθημερινούς σκληρούς ρυθμούς όσο γίνεται περισσότερο. Επίσης, εάν έχετε ψυχολογικά θέματα που πρέπει να λύσετε είναι ευκαιρία να το κάνετε τώρα, καθώς η λογική σας θα σας βοηθήσει να φτάσετε στη ρίζα του προβλήματος και να δημιουργήσετε τα θεμέλια για μια ζωή που θα ανταποκρίνεται περισσότερο στα ιδανικά σας. Ίσως χρειαστεί να στερηθείτε κάποια πράγματα φέτος προκειμένου να σταθεροποιήσετε οικονομικές καταστάσεις, όμως η ορθή οικονομική διαχείριση θα σας ανταμείψει αργότερα και θα σας δώσει την ελευθερία που χρειάζεστε σε συνάρτηση με το εισόδημά σας. Φροντίστε πάντως καθετί που μπορεί να χρειαστεί, ώστε να βάλετε στη ζωή σας θεμέλια που θα σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε καλύτερα στη ζωή και θα σας δώσουν την σταθερότητα και ασφάλεια που επιθυμείτε.

Αριθμός Προσωπικού Έτους 5

Η χρονιά χαρακτηρίζεται από μια λέξη: αλλαγή! Είτε την επιδιώκετε, είτε σας προκύπτει, θα έρθει. Ίσως την καλοσωρίσετε γιατί θα την χρειάζεστε και θα θέλετε να πάρετε μια ανάσα από τα τετριμμένα και τα φθαρμένα πρότυπα ζωής σας, ίσως όμως να νομίζετε πως σας αρέσει η ζωή όπως είναι και η αλλαγή να έρθει και να σας ξεβολέψει. Όπως και να έχει, προσπαθείστε να προσαρμοστείτε, γιατί αυτή είναι η συμπεριφορά που ενδείκνυται φέτος. Η ποικιλία σε πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις θα είναι αυτονόητη και ευνοείται, καθώς η περιέργεια σας ωθεί να εξερευνήσετε άγνωστες μέχρι τώρα πηγές της ζωής σας. Ξαφνικά ταξίδια είναι στο πρόγραμμα, φίλοι που δεν περιμένατε να δείτε εμφανίζονται από το πουθενά, σχέσεις έντονες και μερικές φορές εφήμερες προκύπτουν όταν δεν τον περιμένετε. Είναι περιπετειώδης η χρονιά αυτή, προοδετική, δραστήρια. Προσοχή στο υπερβολικό ρίσκο, γιατί θα υπάρχει η τάση να ριχτείτε σε περιπέτειες χωρίς να σκέφτεστε τις συνέπειες, μόνο και μόνο για να γευτείτε την αίσθηση της ελευθερίας. Χρησιμοποιείστε την ενέργεια της χρονιάς, για να επικοινωνήσετε, να επεκτείνετε τον κύκλο σας, και να συνδεθείτε με ανθρώπους με τους οποίους θα ταιριάζετε και θα βοηθήσουν να επεκτείνετε τους ορίζοντές σας. Να είστε ανοιχτόμυαλοι, αλλά οχι απείθαρχοι, περίεργοι, αλλά όχι ασταθείς και διασκορπισμένοι. Αφήστε τη θετική ενέργεια, να ανανεώσει την αίσθησή σας για τον κόσμο και αναθεωρήστε.

Προσωπικό Έτος 6

Ναι, κουραστήκατε την προηγούμενοι χρόνια, με το να τρέχετε από δω κι από κει. Μάθατε πράγματα, γνωρίσατε ανθρώπους και τώρα ήρθε η στιγμή να σχετιστείτε πραγματικά με τους ανθρώπους. Εμβαθύνετε σε σχέσεις που έχετε, προσπαθείστε να βρείτε αληθινή σύνδεση με τους ανθρώπους γύρω σας. Αυτή είναι η φυσική τάση του έτους, η συνεργασία, η φροντίδα, τα έργα που κάνουμε για να προσφέρουμε κομμάτια του εαυτού μας. Οι σχέσεις μας με την οικογένειά μας έρχονται στο προσκήνιο και γίνονται ακόμη πιο ζεστές, αληθινές και ειλικρινείς. Επειδή το 6 είναι τόσο ο αριθμός του γάμου όσο και του διαζυγίου, έχετε υπόψη σας, ότι εάν έχετε ήδη πρόβλημα σε μια σχέση σας, αυτή ίσως φθάσει στο τέλος της. Εάν βέβαια τα προβλήματα είναι επιφανειακά, σε ένα τέτοιο έτος μπορεί να προκύψει σοβαρή δέσμευση, όπως η δημιουργία μιας σοβαρής σχέσης, ηυπόσχεση ενός γάμου ή ο ίδιος ο γάμος. Ότι κι αν προκύψει, το θέμα είναι πως νιώθετε έτοιμη για τέτοιου είδους βήματα στη ζωή σας. Θα έχετε ευκαιρίες σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς να ανανεώσετε το σπίτι σας, είτε αυτό σημαίνει ανακαίνιση, είτε αλλαγές στη διακόσμηση, είτε επισκευές. Κούραση και επιπλέον υπευθυνότητες μπορεί να προκύψουν εάν υπερβάλλετε στην ανάγκη σας να φροντίσετε τους δικούς σας ανθρώπους. Γενικά αυτή τη χρονιά, θα νιώθετε αγαπητή και απαραίτητη, προσέξτε όμως να μην το παρακάνετε, ώστε να αναλάβετε περισσότερο φορτίο από ότι αντέχετε, είτε αυτό αφορά ηλικιωμένους γονείς, είτε επαγγελματικό περιβάλλον, είτε τον αγαπημένο σας. Επειδή στη χρονιά αυτή μπορεί να συμβούν αλλαγές και στη δουλειά, μην απελπιστείτε εάν φύγετε από μια δουλειά, θα είναι το ίδιο εφικτό να βρείτε μια νέα και με καλύτερους όρους εάν προσέξετε.

Προσωπικό Έτος 7

Εκδρομές! Τι σας λέει αυτό τώρα... Αυτό που θα ήταν προτιμότερο φέτος είναι να επωφεληθείτε από μικρές, σύντομες εξορμήσεις στη φύση, ώστε να μείνετε λίγο εκτός αρένας και να αποφορτιστείτε. Θα θελήσετε να ψαχτείτε λίγο, να απολαύσετε την μοναξιά σας, να ακούσετε τον εαυτό σας και να συνδεδθείτε με τις πλευρές της προσωπικότητάς σας που έχετε ξεχάσει ότι υπάρχουν. Σε κάθε περίπτωση, η χρονιά αυτή προσφέρεται για ενδοσκόπηση και θα επιδιώξετε την μοναξιά όσο είναι δυνατόν. Εάν ήδη έχετε το 7 στους προσωπικούς σας αριθμούς, ίσως η τάση της απομόνωσης να είναι περισσότερο έντονη και οι άλλοι να την εκλάβουν ως αδιαφορία. Αν κι αυτό δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, καλό θα ήταν να τους προειδοποιήσετε  Πιθανά να θελήσετε να ερευνήσετε φιλοσοφικά ή μεταφυσικά θέματα ή όποια θα σας βοηθήσουν να «ανεβάσετε» τον εαυρό σας σε ένα άλλο επίπεδο και να συνδεθείτε ξανά με την αλήθεια της ζωής. Νομικές υποθέσεις μπορεί να χρειαστούν διευθέτηση και ολοκλήρωση. Σε αυτήν την χρονιά προκύπτουν συνήθως και κάποια γεγονότα που δεν τα περιμένουμε, γι’ αυτό προετοιμαστείτε ψυχολογικά, όσο κι αν δεν το θέλετε, είναι δυνατόν να χρειαστεί να αντιμετωπίσετε καταστάσεις που δεν περιμένατε. Οι αλλαγές όμως αυτές, μπορεί να είναι και προς το καλύτερο και να σας βγουν με τη μορφή αλλαγής δουλειάς κι αυτό να είναι προς το καλύτερο. Προτεινόμενη λύση σε προβλήματα ή καταστάσεις που θέλετε να λύσετε είναι η ζήτηση συμβουλής από άτομα που εμπιστεύεστε. Κάποιο μυστικό σας ίσως έρθει στην επιφάνεια.

Προσωπικός Έτος 8

Δουλειά, δουλειά, δουλειά! Πιθανά να θελήσετε να ανέλθετε ιεραρχικά στη δουλειά σας και να αναλάβετε μια νέα θέση υψηλότερη από αυτή που έχετε ή να διαθέσετε πολύ χρόνο, ώστε να κατακτήσετε μια θέση εξουσίας. Η επιχειρηματική σας ικανότητα και η οικονομική σας αίσθηση φέτος είναι πολύ ανεπτυγμένες, γι’ αυτό προωθείστε θέματα δουλειάς και εντρυφήστε σε οικονομικές δραστηριότητες που χρήζουν προσοχής. Αυξήσεις στο εισόδημα είναι πιθανές. Θα εστιάσετε τόσο πολύ στο να αναγνωριστείτε και αποκτήσετε κύρος και αναγνώριση, που όλη αυτή η ενέργεια θα στερηθεί από άλλους τομείς στη ζωή σας, όπως οι σχέσεις και η οικογένεια. Εσείς μπορεί να νιώθετε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από αυτό, οι δικοί σας όμως θα νιώσουν αποξένωση και ότι τους παραμελείτε. Φροντίστε να τους εξηγήσετε ότι η κατάσταση είναι προσωρινή. Τα έσοδά σας μάλλον θα είναι αυξημένα φέτος, από διάφορες πηγές, αλλά και τα έξοδά σας θα είναι εξίσου μεγάλα, γι’ αυτό προσπαθείστε να τα διαχειριστείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προσπαθείστε να μην είστε συγκεντρωτικός και αυταρχικός στη δουλειά αλλά και σε όποιο οικογενειακό θέμα προκύπτει, γιατί οι άλλοι το εκλαμβάνουν ως μη αναγνώριση των δικών τους προσόντων και απογοητεύονται. Προσπαθήστε να ελέγξετε τον αυταρχισμό και την αυστηρότητά σας, ώστε να μη δημιουργήσετε αντίπαλες καταστάσεις και διατηρείστε τις ισορροπίες του οργανισμού σας και να μην πάθετε υπερκόπωση από την εργασιομανία σας.

Προσωπικό Έτος 9

Είναι χρονιά ανταμοιβής, όπου θερίζετε τα αποτελέσματα των κόπων σας. Τελειοποιήστε και ολοκληρώστε ημιτελείς καταστάσεις, ώστε να απαλλαγείτε και να μπορέσετε την επόμενη χρονιά να προχωρήσετε νέα σχέδια. Καλή χρονιά επίσης είναι και για τα οικονομικά σας, αλλά και για να συγχωρήσετε ή να ξεχάσετε ότι σας κόστισε συναισθηματικά. Υπάρχει δυναμισμός αυτή τη χρονιά, εάν όμως χάσουμε την ισορροπία μας και φερθούμε με απληστία ή σκληρότητα, θα έχουμε την ανάλογη ανταμοιβή. Παρόλο που η ευαισθησία, ο αλτρουισμός και η συμπόνια μας πλημμυρίζουν αυτή τη χρονιά, ωστόσο δεν είναι κανόνας ότι μπορούμε να δρούμε μονίμως με τον ίδιο τρόπο, έτσι προσοχή χρειάζεται ώστε να μην έρθουμε σε αντιπαραθέσεις με ανωτέρους ή συναδέλφους. Επίσης καλό είναι να μην ξεστρατίσετε από τους στόχους αας το προσωπικό σας συμφέρον, καθώς η χρονιά αντενδείκνυται εντελώς σε κάτι τέτοιο. Καθώς το 9 είναι έτος μετάβασης και μετασχηματισμού, μας γνωστοποιεί κατά κάποιο τρόπο ατέλειες δικές μας ή και κακή διαχείριση καταστάσεων της ζωής μας, χρειάζεται προσοχή και αρκετή διαίσθηση, ώστε να μην υποπέστε σε καταστάσεις που διακυβέβονται τα συμφέροντά σας, η φήμη σας, αλλά και το μέλλον σας. Αφού το 9 περιέχει όλους τους υπόλοιπους αριθμούς, μας χαρίζει την απαραίτητη σοφία, ώστε να τελειοποιήσουμε τον εννεατή κύκλο ζωής και απαλλαγμένοι από βάρη, να αφήσουμε το παρελθόν για να φτιάξουμε το μέλλον. Ήδη έχουν αρχίσει να γεννιούνται μέσα μας οι σπόροι για το μοντέλο ζωής που επιθυμούμε, οπότε ας αφήσουμε τον τελευταίο αυτό κύκλο ζωής κάνοντας τους καλύτερους δυνατούς χειρισμούς. Η δύναμη θα είναι αυξημένη, το ίδιο και η πνευματικότητα. Προσοχή σε κάθε είδους απώλειες, ακόμη και χρημάτων.

Σημείωση: Ο Αριθμός Προσωπικού Έτους υπάγεται στο γενικό πλαίσιο του Αριθμού Περιόδου Ζωής και τα υπο-πλαίσια των Αριθμών Εξάρσεων και Προκλήσεων. Δηλαδή, οι προγνώσεις καθορίζονται αρχικά από τις Περιόδους Ζωής, κατόπιν από τους Αριθμούς Εξάρσεων και Προκλήσεων και τέλος από τον Αριθμό Προσωπικού Έτους.

*Ο τρόπος για να βρείτε τον Αριθμό Προσωπικού Έτους βρίσκεται σε παλαιότερο άρθρο. Ανατρέξτε στο "ΑΡΧΕΙΟ" ή κάντε εύρεση "Πως να βρείτε τους Αριθμούς Προσωπικού Έτους, Μήνα και Ημέρας" στην μπάρα αναζήτησης πάνω από την στήλη "ΑΡΧΕΙΟ".