Καθαρισμός Κρυστάλλων

Αφού αγοράσετε τους κρυστάλλους ή αν κάποιος άλλος τους έχει χρησιμοποιήσει προηγουμένως, αλλά και από καιρό σε καιρό, θα χρειάζεται να τους καθαρίζετε, ώστε να μην μπλοκάρονται οι δονήσεις τους και να είναι αποτελεσματικοί. Πρώτα τους πλένετε με σαπούνι και νερό και μετά επιλέγετε έναν από τους ακόλουθους τρόπους.

Νερό
Σε νερό πηγής ή με το νερό της βρύσης. Προσοχή, αυτός ο τρόπος δεν ενδείκνυται για όλους τους κρυστάλλους. Ο σεληνίτης, ο αλίτης, ο λαβραδορίτης διαλύονται στο νερό! Ο μαλαχίτης, το τυρκουάζ και το λάπις λάζουλι επίσης δεν πρέπει να καθαρίζονται με νερό.

Ηλιακό φως
Αφήνετε τον κρύσταλλο στον ήλιο για 1 ημέρα. Ένας ιδιαίτερα καλός τρόπος όταν έχετε αμφιβολία για το πως να «καθαρίσετε» τον κρύσταλλό σας. Πρέπει όμως να τον αποφεύγετε όταν πρόκειται για ροζ χαλαζία και τυρκουάζ που ξεθωριάζουν.

Στο χώμα
Θάβετε τους κρυστάλλους στο χώμα και αφήνετε για 1 εβδομάδα. Κατόπιν, σαπουνίζετε, ξεπλένετε και αφήνετε να στεγνώσουν.

Θάλασσα ή αλάτι με μεταλλικό νερό
Αν δεν μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε θάλασσα, το αλάτι μαζί με μεταλλικό νερό είναι αρκετό. Αφήνετε όλη την νύχτα, να στεγνώσει μόνος του.

Καπνός
Τρόπος που χρησιμοποιήθηκε ιδιαίτερα από τους Ινδιάνους που καθάριζαν τους κρυστάλλους με καπνό αρτεμισίας (φυτό με γκριζοπράσινους μίσχους και φύλλα, που καλύπτονται από αργυρόχρωμο χνούδι και κίτρινα μικρά άνθη). Καίτε την κορυφή του φυτού μέχρι να ανάψει και περνάτε τον κρύσταλλο πάνω από τον καπνό.

Αλάτι (ορυκτό ή θαλασσινό ή χοντρό αλάτι από το super market)
Βάλτε τον κρύσταλλο σε ένα βαθύ πιατάκι και ρίξτε από πάνω του αλάτι. Αφήνετε για μια ημέρα. Ένας κρύσταλλος που δεν πρέπει να καθαρίζεται με αυτόν τον τρόπο είναι το οπάλιο.

Σπρέι που χρησιμοποιούνται στην θεραπεία Aura Soma 
(πομάδα λευκή)
Απλώς ψεκάζετε με το σπρέι, όμως ο τρόπος αυτός έχει μεγαλύτερο κόστος από τους προηγούμενους.

Σημειώσεις:
  • Στο εμπόριο κυκλοφορεί επίσης φασκόμηλο σε σπρεϊ, με το οποίο ψεκάζετε για να καθαρίσετε τον κρυστάλλο. Προσοχή όμως, γιατί συνήθως δεν σας λένε σε ποιούς κρυστάλλους ενδείκνυται αυτός ο τρόπος καθαρισμού.
  • Μετά τον καθαρισμό μην σκουπίσετε τους κρυστάλλους, αλλά αφήστε να στεγνώσουν μόνοι τους.
  • Αν πάρετε την μύηση του 2ου βαθμού του Ουσούι Ρέικι, υπάρχει «ιδιαίτερος» τρόπος για να καθαρίζετε τους κρυστάλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: