Τρόποι για χαλάρωση, προστασία και ηρεμία


Κάποτε μου είχαν πει πως ένας καλός τρόπος να ηρεμώ ήταν να οραματιστώ την θάλασσα και να νιώσω αγκαλιασμένη μέσα της. Στην πορεία, ανακάλυψα κι άλλους τρόπους δικούς μου που με βοηθούν να ηρεμώ όταν το χρειάζομαι.

Οι κρύσταλλοι μπορούν να κάνουν δουλειά! Ιδιαίτερα αν προσηλώσουμε το βλέμμα μας για μερικά λεπτά επάνω τους, παρατηρώντας το φως να αντανακλά στην επιφάνειά τους, τα σχήματα μέσα τους, τα χρώματά τους, να τους κρατήσουμε στα χέρια μας και να νιώσουμε τη θερμοκρασία τους και την ενέργειά τους. Κορνεόλη ή κεχριμπάρι για θλίψη, ακουαμαρίνα, αραγωνίτης, φεγγαρόπετρα για ηρεμία, αμέθυστος για απαλλαγή από αρνητική ενέργεια και ηρεμία, αχάτης για την αϋπνία, ασβεστίτης για τον φόβο, ηλιόλιθος για προστασία, κεχριμπάρι για την απορρόφηση της αρνητικής ενέργειας.

Εάν σας αρέσουν τα φυτά, μπορείτε να ασχοληθείτε μαζί τους περισσότερο. Απορροφούν την αρνητική ενέργεια όπως το σφουγγάρι. Η επαφή με τη φύση είναι εξίσου αποτελεσματική, όπως και το να ακουμπήσουμε για λίγο την πλάτη μας ή το χέρι μας σε ένα δέντρο. Βοηθά στην γείωση και την σύνδεση  με την πραγματικότητα πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο. Στην γείωση βοηθούν πολύ και οι κρύσταλλοι.

Μπορεί να σας έχει συμβεί να περάσετε μια πολυάσχολη ημέρα με πολύ κόσμο και να καταλήξετε στο σπίτι σας νιώθοντας κούραση, μη δικαιολογημένη εξάντληση, "στέγνωμα". Ένας από τους λόγους στον οποίο μπορεί να οφείλεται (πλην των ιατρικών που οφείλετε να εξετάσετε) είναι να έχετε απορροφήσει άθελά σας την αρνητική ενέργεια άλλων ανθρώπων. Πολύ περισσότερο εάν γενικά είστε ευαίσθητοι, νιώθετε ή συντονίζεστε εύκολα με τα συναισθήματα των άλλων ή είστε συνήθως εσείς που ακούτε τα προβλήματα των φίλων σας.

Ένας ακόμη τρόπος λοιπόν που θα σας βοηθήσει να χαλαρώνετε, αλλά και να αυτο-προστατεύεστε είναι ο οραματισμός λευκού φωτός. Ένα από τα βιβλία για "Αγγέλους" που διάβασα, αναφέρει κάτι που βρίσκεται και στα βιβλία με ασκήσεις διαλογισμού, πως το λευκό φως είναι ένας τρόπος να προστατεύσετε τον εαυτό σας, τους αγαπημένους σας, το σπίτι σας, τα πράγματά σας. Είναι σαν να τα περιβάλλετε με μια ασπίδα που σκοπό έχει να μην αφήσει τίποτα να τη διαπεράσει.
Απλώς κλείστε τα μάτια σας, ηρεμείστε και νιώστε πως βρίσκεστε κλεισμένοι και βολεμένοι μέσα σε ένα αυγοειδές σχήμα λευκού φωτός.

Οραματιστείτε τον εαυτό σας να νιώθει ζεστασιά, αισιοδοξία, ασφάλεια, να είναι απαλλαγμένος από φόβο και άγχος, λύπη και αγωνία. Αποβάλλετε όποιο αρνητικό συναίσθημα έχετε. Αν βρίσκεστε στον προσωπικό σας χώρο, βάλτε απαλή μουσική, ακόμη καλύτερα χωρίς λόγια και αφεθείτε... Αν έχετε σκέψεις που παρεμβαίνουν, είτε αρνητικές, είτε θετικές, παρατηρήστε τες και αφήστε τες να φύγουν.

Εάν περιβάλλετε τον εαυτό σας με διάφορα χρώματα που το καθένα εξυπηρετεί και έναν σκοπό, δυναμώνετε και ξεμπλοκάρετε σταδιακά συγκεκριμένα προβληματικά σημεία της ζωής σας.
Αν οραματιστείτε ότι κλείνεστε μέσα σε μπάλα που περιβάλλεται με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, δηλαδή όλα, προσφέρετε θεραπεία σε όλες τις πλευρές της ζωής σας.

Πιστέψτε με, τα παραπάνω είναι δοκιμασμένα και βοηθούν, αρκεί να το προσπαθήσετε. Το θέμα είναι πως όλοι μας έχουμε κάτι που αγαπάμε ιδιαίτερα και μας χαλαρώνει. Έστω κι αν η θάλασσα είναι μακριά, τους κρυστάλλους πρέπει να τους αγοράσουμε, δεν έχουμε παπούτσια χορού για να χορέψουμε, δεν έχουμε χρώματα για να ζωγραφίσουμε, δεν έχουμε φυτά και πρόσβαση σε πάρκο.

Η φαντασία και η ψυχή μας είναι τα καλύτερα οχήματα για να φέρουν κοντά μας όσα αγαπάμε και επιθυμούμε.  Κλείστε τα μάτια και δείτε, νιώστε, χορέψτε, αγγίξτε, ζωγραφίστε, γράψτε, ονειρευτείτε, ταξιδέψτε, οραματιστείτε σαν ήδη να έχετε αγγίξει όλα όσα επιθυμείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: