Ρέϊκι και Αναπνοή

Η γέφυρα ανάμεσα στο σώμα και στην συνειδητότητα είναι η αναπνοή. Σε όλες τις εσωτεριστικές παραδόσεις υπάρχει η γνώση της σημασίας της αναπνοής.

Με την αναπνοή, οι άνθρωποι και τα ζώα προσλαμβάνουν όχι μόνο ένα μείγμα από διάφορα αέρια, αλλά και ένα μυστηριώδες «κάτι», που το ονομάζουμε Ρέικι. Στην Ινδία ονομάζεται Πράνα, στην Κίνα Τσι, στην Ιαπωνία Κι, ενώ ο Βίλχελμ Ράιχ (http://el.wikipedia.org/wiki/Βίλχελμ_Ράιχ) το ονόμαζε οργονική ενέργεια.
Η αναπνοή είναι το όχημα. Η ενέργεια που ρέει μαζί με την αναπνοή είναι ο πραγματικός επιβάτης: το ελιξίριο της ζωής.

Στην Ινδία και στην Αίγυπτο, επί χιλιάδες χρόνια υπήρχαν μύστες που επιζούσαν όταν τους έθαβαν ζωντανούς για ένα χρονικό διάστημα. Υποτίθεται ότι ένας από αυτούς επέζησε επί είκοσι χρόνια! Είχε μάθει να απορροφά τη ζωτική ενέργεια στο ενεργειακό του σύστημα με έναν άλλο τρόπο και όχι μέσα από την αναπνοή κι έτσι μπορούσε να επιζεί υπό αυτές τις συνθήκες χωρίς οξυγόνο. Όλα τα κύτταρα του δέρματος μπορούν να αναπνέουν και το κάνουν χωρίς δική μας συνειδητή προσπάθεια. Υπάρχει επίσης μια ομάδα ατόμων που έχουν μάθει με την εξάσκηση να τρέφονται από το Πράνα και τρώνε ελάχιστη ή καθόλου «στέρεη» τροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: