Η Σελήνη στα ζώδια στο γενέθλιο ωροσκόπιο



Η Σελήνη μαζί με τον Ήλιο, αποτελούν «τα φώτα» ενός αστρολογικού χάρτη.

Μετά τον Ήλιο είναι το σπουδαιότερο ουράνιο σώμα και αντιπροσωπεύει την εσωτερική μας προσωπικότητα, τον κρυφό μας εαυτό, την θηλυκή αρχή, δηλαδή την μητέρα, την σύζυγο και τις γυναίκες γενικότερα, το σπίτι μας και ότι περιστρέφεται γύρω από αυτό. Κυβερνάει τις ενστικτώδεις αντιδράσεις, αλλά και τα ένστικτά μας γενικότερα απέναντι σε καταστάσεις ή σχέσεις. Αντιπροσωπεύει την γονιμότητα, την ανάγκη για άγγιγμα αλλά και τις ανάγκες μας γενικά, τις διαθέσεις, τα συναισθήματά μας, τις συνήθειές μας, τη δεκτικότητα, την συνείδηση, τα αντανακλαστικά και τις πράξεις που ορίζονται από αυτά. Επηρεάζει την μνήμη και τη φαντασία, συμπάθειες και αντιπάθειες, δημιουργικές και καλλιτεχνικές τάσεις, τις διακυμάνσεις που κάποιος βιώνει στη ζωή του.

Στον χάρτη ενός άντρα δίνει στοιχεία για την μητέρα και την σύζυγο, ενώ στον χάρτη μιας γυναίκας δείχνει την μητέρα, αλλά και τι είδους μητέρες θα γίνουμε, ενώ είναι σημαντικός παράγοντας μαζί με την ακμή του 4ου οίκου, όταν εξετάζουμε το οικογενειακό περιβάλλον ενός ανθρώπου και τα βιώματα που είχε στο σπίτι του στα πρώτα χρόνια της ζωής του.

ΚΡΙΟΣ
Το σύμβολο του κριού είναι τα κέρατα του κριαριού και ο κυβερνήτης πλανήτης του είναι ο Άρης.
Η περιπετειώδης διάθεση, η ζωντάνια, η ενεργητικότητα και ο ενθουσιασμός, σας χαρακτηρίζουν.
Είστε ειλικρινείς και θετικοί, ενώ η ανυπομονησία, η γενναιότητα, το θάρρος, η δύναμη και η ανάγκη για πρωτιά, μερικές φορές σας κάνουν να δείχνετε επιθετικοί.
Βιασύνη και παρορμητισμός μερικές φορές μπορεί να οδηγήσουν σε μικροατυχήματα (καψίματα, γρατζουνιές κοψίματα). Μήπως ξεχνάτε και να φάτε ή τρώτε βιαστικά; Μπορεί, αν υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες στον χάρτη σας. Ίσως η διάθεσή σας για ηγεσία και κατακτήσεις σε όλα τα επίπεδα, να βάζει σε δεύτερη μοίρα ακόμη κι αυτό...

Δεν διστάζετε να πάρετε την πρωτοβουλία σε οτιδήποτε και σας αρέσει να αποδεικνύετε διαρκώς την αξία σας. Η ανεξάρτητη φύση σας δεν ανέχεται την καταπίεση.

Οι γρήγορες αποφάσεις, η νευρικότητα, η ανησυχία, η έλλειψη πειθαρχίας και επιμονής στις λεπτομέρειες μπορεί να δείχνουν δυσκολία στο να ολοκληρώσετε ένα σχέδιο (μπορεί να εξισορροπείται από άλλες περιοχές του χάρτη σας), αλλά ταυτόχρονα η εφευρετικότητα, η έμπνευση, η ζωτικότητα και η φιλοδοξία σας, μπορεί να αντισταθμίζουν αυτά σας τα χαρακτηριστικά.

Προσπαθήστε να μην είστε τόσο ισχυρογνώμονες, γιατί συχνά εμπλέκεστε σε συγκρούσεις ή έχετε πονοκεφάλους λόγω έντασης. Θυμώνετε έντονα και ξαφνικά όταν σας προκαλούν, σας κάνουν υποδείξεις ή σας δίνουν εντολές. Δύσκολα πράγματα. Κακά τα ψέματα, θέλετε να είστε εσείς ο αρχηγός! Ο θυμός σας είναι σαν την έκρηξη ενός ηφαιστείου που μόλις απελευθερωθεί οι άλλοι γύρω σας προσπαθούν να καλυφθούν, ενώ είστε ικανοί να ξεχάσετε ακόμη και τον λόγο του θυμού σας μετά από λίγη ώρα.

Δύσκολα μπορείτε να περιοριστείτε στο σπίτι, εκτός ίσως κι αν επικρατεί η φασαρία, είναι κέντρο διερχομένων, έχει γήπεδο τένις, ποδοσφαίρου, μπασκέτες, έχει πίστα αυτοκινήτων, έχει εργαστήριο με εργαλεία που αξιοποιείτε πλήρως, βρίσκεται κοντά στη φύση κ.λπ.

Σας ελκύουν σχέσεις ρομαντικές, αλλά και ένας σύντροφος δυναμικός και αποφασιστικός, ώστε να σας εμπνέει σεβασμό. Α πρέπει να ξέρει από... τρέξιμο, για να μπορεί να σας προφτάσει, να έχει αντοχή στις ταραχές και ανατροπές, να απολαμβάνει τις «εκρήξεις» πάθους, αγάπης και ηδονής!

ΤΑΥΡΟΣ
Η Σελήνη σε αυτό το ζώδιο είναι σε έξαρση. Αυτό σημαίνει ότι τονίζονται τα καλύτερα χαρακτηριστικά της, όπως το ένστικο αυτοσυντήρησης και την σταθερότητα. Η γλυκύτητα και η συντροφικότητά σας προσελκύουν τους άλλους, που αντιλαμβάνονται πως δίπλα σας ηρεμούν, αφού η σιωπηλή γήινη δύναμή σας δημιουργεί μια αίσθηση ασφάλειας στους κοντινούς σας ανθρώπους.

Είστε πιστοί, πρακτικοί, καλαίσθητοι με έμφυτη αίσθηση των χρωμάτων, ευγενικοί, υπομονετικοί, συνεσταλμένοι. Η δράση σας είναι αργή και σταθερή κι έτσι δεν θα προχωρήσετε χωρίς σκέψη ή προσοχή στις λεπτομέρειες όταν δημιουργείτε κάτι καινούριο, αλλά και όταν ολοκληρώνετε κάτι παλιό. Δεν σας αρέσει να σας πηγαίνουν κόντρα, γιατί τότε φέρεστε σαν ταύροι σε υαλοπωλείο και εκδηλώνετε το πείσμα σας σε όλο του το μεγαλείο. Η σχέση σας με το φαγητό και ιδιαίτερα με τα γλυκά είναι παροιμιώδης, γι’ αυτό θα ήταν καλό να μην αφήνετε το σώμα σας χωρίς γυμναστική. Η αίσθηση της αφής είναι πολύ ανεπτυγμένη και λατρεύετε τα λούτρινα αντικείμενα ή τα απαλά υφάσματα στο ντύσιμο ή στην διακόσμηση, που σας αρέσει να αγγίζετε και να τα αισθάνεστε. Η καλλιτεχνική σας φύση σας βοηθά να δημιουργήσετε μέσω της τέχνης όποια μορφή κι αν έχει αυτή και έχετε έμφυτη την αίσθηση των χρωμάτων. Ο συντηρητισμός σας και η αντίσταση στις αλλαγές, σας κάνουν μερικές φορές ξεροκέφαλους και στενόμυαλους.

Η ανάγκη σας «να έχετε» σας κάνει να αναζητάτε άλλους ανθρώπους που μπορούν να σας διαθέσουν πολύ από τον χρόνο τους, να σας δώσουν διαπιστευτήρια για μια σχέση ανθεκτική στο χρόνο, τρυφερή, γεμάτη αγκαλιές και μια καταπραϋντική ρουτίνα να χωθείτε μέσα της και να χουχουλιάσετε παρέα. Η κτητικότητά σας όμως είναι επίσης μεγάλη και θα πρέπει να προσέχετε εάν ο σύντροφός σας είναι περισσότερο ανεξάρτητος από εσάς, ώστε να μην τον καταπιέζετε. Όμως είναι τέτοια η στόφα του χαρακτήρα σας, που θεωρείστε αξιόπιστο άτομο και οι άλλοι μπορούν να βασιστούν σε εσάς, καθώς η αφοσίωσή σας είναι ένα από τα πολύ δυνατά χαρακτηριστικά σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ


Το σύμβολο των διδύμων είναι το ρωμαϊκό ψηφίο 2 και ο κυβερνήτης πλανήτης του είναι ο Ερμής.

Έχετε βαθιά ανάγκη να επικοινωνείτε με οποιονδήποτε τρόπο με τους άλλους ανθρώπους κι αυτό είναι το πιο δυνατό σας χαρακτηριστικό, καθώς νιώθετε εκπλήρωση, ολοκλήρωση και σύνδεση με τους άλλους ανθρώπους. Είστε τόσο κοινωνικοί, ώστε καταφέρνετε να έχετε ένα μεγάλο κύκλο γνωριμιών, που ικανοποιεί την ανάγκη σας για επαφή και ποικιλία.

Η μεταβλητότητά σας και η κυκλοθυμικότητά σας όμως, είναι πονοκέφαλος για τους άλλους ανθρώπους, καθώς δεν μπορούν να προβλέψουν τις διαθέσεις σας. Πάντως έχετε μεγάλη ικανότητα στην έκφραση των συναισθημάτων σας. Δεν σας αρέσει να μένετε στάσιμοι για πολύ και γι’ αυτό μερικές φορές ή και πολύ συχνά (!) γίνεστε επιφανειακοί, καθώς είστε περίεργοι να εξερευνήσετε τον επόμενο άνθρωπο, το επόμενο μαγαζί, το επόμενο βιβλίο κ.λπ. Πάντως, κανείς δεν προλαβαίνει να βαρεθεί μαζί σας. Ίσως όμως αυτή η μεγάλη ανάγκη για νέες εμπειρίες να γίνεται λίγο κουραστική για όσους φίλους σας είναι περισσότερο σταθεροί από εσάς ή πιο αργοί γενικά.

Η πολύπλευρη φύση σας και η δυαδικότητα του χαρακτήρα σας, σας επιτρέπει να κάνετε δυο πράγματα ταυτόχρονα, π.χ. σίδερο και τηλέφωνο μαζί, διάβασμα δύο βιβλίων παράλληλα, γράφετε και μιλάτε παράλληλα. Η ανάγκη σας να σχολιάζετε τα πάντα, μερικές φορές μπορεί να σας κάνει να φλυαρείτε άσκοπα ή να κουτσομπολεύετε, όμως αυτό δεν το κάνετε συνήθως από ζήλια και κακία, αλλά γιατί πολύ απλά έτσι είστε ή κάτι σας έχει κάνει εντύπωση και θέλετε να το συζητήσετε, είτε απλώς θέλετε να μιλήσετε για κάτι ... ζουμερό. Πάντως, καλό θα είναι σε όσους δεν σας γνωρίζουν αρκετά καλά να προσπαθείτε να κρατάτε τα προσχήματα. Λατρεύετε τα βιβλία, έχετε περιέργεια να μάθετε, ίσως διατηρείτε ημερολόγιο που γράφετε τις σκέψεις σας ή ότι αφορά την καθημερινότητά σας και σας αρέσει να ανταλλάσσετε πληροφορίες για το καθετί.

Στις σχέσεις γοητεύετε τους συντρόφους σας με την αέρινη φύση σας, ενώ το χιούμορ και η πνευματική σας ευστροφία, δίνει στους άλλους τροφή για σκέψη και επικοινωνία. Στις σχέσεις σας είναι βασική η ύπαρξη εγκεφαλικής-νοητικής σύνδεσης, αφού η ανταλλαγή πληροφοριών, ιδεών, γνώσεων είναι βασικά στοιχεία του χαρακτήρα σας. Μερικές φορές τα αισθήματά σας είναι επιφανειακά ή και αποστασιοποιημένα, αφού έχετε την τάση να διασκορπίζεστε σε πολλά πράγματα, ανθρώπους και καταστάσεις. Οι σύντροφοί σας μπορεί να νιώθουν ότι είστε ψυχρή και αδιάφορη αν δεν σας ξέρουν αρκετά, όμως αυτό αντισταθμίζεται αρκετά από το χιούμορ σας, την ευχάριστη διάθεσή σας, το παιχνίδισμα της προσωπικότητάς σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Το σύμβολο του καρκίνου είναι οι δαγκάνες του καβουριού και ο κυβερνήτης πλανήτης του είναι η Σελήνη.


Ο Καρκίνος θέλει να νιώθει ασφάλεια και σαν στο σπίτι του σε κάθε περιβάλλον για να είναι άνετος, αλλιώς η έμφυτη επιφυλακτικότητά του τον κάνει να κλείνεται μέσα στο καβούκι του. Υδάτινο και παρορμητικό ζώδιο, γεμίζει συναισθήματα για πολλά πράγματα στη ζωή του, όπως οι δικοί του άνθρωποι, το παρελθόν του, το σπίτι του, αντικείμενα με τα οποία δένεται και συνήθως είναι παλιά, με τη θάλασσα κ.ο.κ. Οι περισσότεροι καρκίνοι ερευνούν το γενεαλογικό τους δέντρο και την καταγωγή τους.

Έχετε ένστικτο, καλή μνήμη, παρατηρητικότητα και δεκτικότητα κι αυτό σας δίνει μια ακρίβεια στο πως αντιλαμβάνεστε τους άλλους, αλλά και μια ορισμένη νευρικότητα όταν έχετε αρνητικές εντυπώσεις. Η ανάγκη για προσφορά αγάπης και προστασίας αλλά και η αγάπη για την οικογένεια και την παράδοση σας χαρακτηρίζουν, όπως και η η συμπόνια για όσους έχουν ανάγκη.

Στις σχέσεις σας αναζητάτε ασφάλεια, αγάπη, τρυφερότητα, πίστη και αφοσίωση και ο σύντροφός σας θα απολαμβάνει τη φροντίδα σας σε όλο της το μεγαλείο αφού θεωρείστε παραδοσιακός τύπος που απολαμβάνει να περιποιείται τους άλλους. Η μεγάλη σας ευαισθησία σας κάνει να προσκολλάστε μερικές φορές στους άλλους αναζητώντας προστασία, ενώ άλλοτε και εφόσον χρειαστεί μπορεί να γίνετε πολύ χειριστικό άτομο, προκειμένου να προστατέψετε κάποιον δικό σας από πιθανό κίνδυνο ή επίθεση ή αδικία. Οι αντιπαραθέσεις δεν σας αρέσουν, θέλετε να σας χρειάζονται και έχετε κατανόηση, είστε αγαπητός και σπιτόγατος.

Νιώθετε την μητέρα σας μια τρυφερή φιγούρα στη ζωή σας, μητρική, προστατευτική, και πιστεύετε πως σας ανέθρεψε με τον καλύτερο τρόπο. Το παράδειγμά της έχετε ανάγκη να ακολουθήσετε κι εσείς με τα δικά σας παιδιά και να τους δώσετε όλες τις αγκαλιές πήρατε από τη δική σας μητέρα!
Προσοχή στην μελαγχολία και στην ευθιξία σας!

ΛΕΩΝ

Το σύμβολο του λέοντα είναι η ουρά του λιονταριού και ο κυβερνήτης πλανήτης του είναι ο Ήλιος.
Έχετε βαθιά ανάγκη να σας βλέπουν, να σας αναγνωρίζουν, να λάμπετε και να επιβάλλεστε ως προσωπικότητα. Αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό σας από μερικούς θεωρείται αρνητικό, καθώς σας εκλαμβάνουν ως πομπώδη άτομα, που έχουν την ανάγκη να βρίσκονται σε ένα βάθρο και να έχουν ακροατήριο. Αντισταθμίζεται βέβαια από την μεγάλη σας γενναιοδωρία και την ανάγκη να "ανεβάσετε" τους άλλους, όσους θεωρείτε κοντινούς σας, στο δικό σας επίπεδο, να τους μάθετε να "στέκονται" πλάι σας με αέρα και γούστο.

Αυτή η γενναιδωρία που προσφέρετε απλόχερα, θα πρέπει να είναι καλοδεχούμενη από τους άλλους και να κερδίζετε το ευχαριστώ τους και την αποδοχή τους, γιατί απεχθάνεστε την αχαριστία. Κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, διαγράφετε και προχωράτε για να βρείτε τον επόμενο άνθρωπο ή σχέση που θα σας θαυμάζει και θα σας εκτιμά. Αγαπάτε τα παιδιά και διασκεδάζετε ειλικρινά μαζί τους ή προσπαθείτε να τα συμβουλέψετε με τον καλύτερο τρόπο.

Η φλογερή σας προσωπικότητα σας δίνει γρήγορες αντιδράσεις και ακριβείς εκτιμήσεις για καταστάσεις και ανθρώπους. Είστε ηγετικοί, φιλόδοξοι, σας ενδιαφέρει να διευθύνετε, να κατευθύνετε, να έχετε εξουσία, είστε δυναμικοί, με διάθεση να αναλάβετε δράση.
Στις σχέσεις σας μαγνητίζετε τους άλλους, η αυτοπεποίθηση, η σεξουαλικότητα, το χιούμορ και η ζεστασιά σας μπορούν εύκολα να μαγέψουν τους άλλους. Σας αρέσει η πολυτέλεια και θέλετε να την μοιράζεστε με τους συντρόφους σας, είτε αυτή αφορά το να φάτε σε ένα ακριβό εστιατόριο, είτε αφορά στο ντύσιμο, είτε στο σπίτι και στη διακόσμησή του. Είστε άνθρωποι της ποιότητας όμως και όχι της ποσότητας κι αυτό σημαίνει πως καθετί στη ζωή σας θα πρέπει να έχει ένα κάποιο επίπεδο για να είστε ευχαριστημένοι. Λατρεύετε το θέατρο και είναι από τους καλύτερους τρόπους να διασκεδάσετε.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Το σύμβολο της παρθένου είναι η μορφή μιας γυναίκας που κρατά στα χέρια της στάχυα και ο κυβερνήτης πλανήτης της είναι ο Ερμής

Τα ατού σας είναι η εργατικότητα και το προσγειωμένο, πρακτικό, οργανωμένο, μεθοδικό, έξυπνο, με προσοχή στις λεπτομέρειες μυαλό σας. Είστε σχολαστικοί, λεπτολόγοι και ακριβολόγοι, οξυδερκείς, επιμελείς και έχετε επιχειρήματα για καθετί που υποστηρίζετε.
Η ανάγκη σας να προσφέρετε σε όλα τα επίπεδα, σας κάνει αγχώδεις, ανήσυχους και με τάση να ξεπερνάτε τα όρια του εαυτού σας και να κουράζεστε παραπάνω από ότι πρέπει. Κι όμως, αυτό σας το χαρακτηριστικό είναι από τα βασικά πράγματα που εκτιμούν οι άλλοι στην προσωπικότητά σας. Και δεν είναι το μοναδικό! Η παρθένος είναι το ζώδιο της προσφοράς και έχετε ένα μοναδικό τρόπο να γίνεστε απαραίτητοι στους άλλους, καθώς όλοι εκτιμούν το πόσο εξυπηρετικοί είστε και πόσο καλά γίνεται μια δουλειά όταν την αναλαμβάνετε εσείς, αυτό όμως μπορεί να σας οδηγήσει και σε συγκεντρωτισμό, οπότε χρειάζεται μια προσοχή. Σας ενδιαφέρει η δίαιτα, η διατροφή, η υγεία, αλλά και τα ... μικρόβια, τα φάρμακα, η καθαριότητα!

Στις σχέσεις σας είστε συνεσταλμένοι και ντροπαλοί κι αυτά θεωρούνται ιδιαίτερα γοητευτικά από τους άλλους, επίσης όμως είστε εκλεκτικοί, επιφυλακτικοί και ρεαλιστικοί. Η μετριοφροσύνη και η διακριτικότητά σας εκτιμούνται ιδιαίτερα από τον σύντροφό σας, όμως θα πρέπει να προσέχετε να μην ασκείτε διαρκώς κριτική για τα πάντα, ούτε να είστε τσαπατσούληδες, ιδιότροποι, γκρινιάρηδες.

Προσοχή στην έλλειψη αυτοπεποίθησης, αντισταθμίστε την με την έντονη πνευματική σας ικανότητα, την καλή σας μνήμη και την έντονη διαίσθηση που διαθέτετε και διαβάζετε συχνά αυτό ή άλλα τέτοιου είδους άρθρα για να σας υπενθυμίζουν αυτά που αξίζουν να θυμάστε! 

ΖΥΓΟΣ
Το σύμβολο του ζυγού είναι μια ζυγαριά και ο κυβερνήτης πλανήτης του είναι η Αφροδίτη.

Η βαθύτερη ανάγκη που έχετε ως προσωπικότητα είναι να βρίσκεστε σε ένα αρμονικό περιβάλλον, όπου δεν θα υπάρχουν συγκρούσεις, καυγάδες και οτιδήποτε μπορεί να διαταράξει την καλαίσθητη φύση σας. Έχετε διάθεση να συνεργάζεστε με τους άλλους ανθρώπους και δημιουργείτε ισορροπημένες, καλές σχέσεις με εκλεπτυσμένους, αισθητικά αποδεκτούς, διακριτικούς και με τακτ ανθρώπους, με σκοπό να μοιραστείτε εμπειρίες. Είστε δημοφιλείς, αυτάρεσκοι, παρορμητικοί, αξιαγάπητοι, γοητευτικοί, φλερτάρετε ασυναίσθητα μερικές φορές, αλλά επίσης γίνεστε επικριτικοί όταν κάτι παρεμβαίνει στην ισσοροπημένη αντίληψη που έχετε για το καθετί.

Η τέχνη σας επηρεάζει βαθιά, αφού είστε παιδί της Αφροδίτης κι αυτό σημαίνει πως έχετε μια ιδιαίτερη σύνδεση με τους ήχους, η ίδια σας η φωνή έχει μουσικότητα, τα έργα τέχνης ασκούν μεγάλη επίδραση επάνω σας, αλλά και εσείς οι ίδιοι να δημιουργείτε τα δικά σας έργα τέχνης. 
Δεν αντέχετε την μοναξιά, είστε περιζήτητη στις παρέες σας, σας αρέσουν τα όμορφα ρούχα, καλλυντικά, αξεσουάρ και έχετε έμφυτη την τάση να ταιριάζετε μεταξύ τους τα πάντα, τόσο που οι άλλοι αναζητούν τις συμβουλές σας. Το σπίτι σας, επίσης πρέπει να έχει μια αισθητική, για να μπορείτε να το απολαμβάνετε και σας αρέσει να καλείτε κόσμο. Σας αρέσει να διασκεδάζετε, να δημιουργείτε σχέσεις, είστε δυνατοί παρόλο που η γλυκύτυτά σας μπορεί να ξεγελά καμμιά φορά.

Η διπλωματία που έχετε σας δίνει ένα μεγάλο ατού, δεν τσακώνεστε εύκολα και μάλιστα ένα από τα δυνατά χαρακτηριστικά σας είναι ότι μπορείτε να βλέπετε και τις δυο πλευρές σε μια αντιπαράθεση και να είστε αμερόληπτοι, αλλά ταυτόχρονα πολιτισμένοι, ευγενικοί, δίκαιοι και συμβιβαστικοί.

Στις σχέσεις σας αναζητάτε ανθρώπους που σας μοιάζουν και μπορούν να είναι επικοινωνιακοί, κοινωνικοί, με αισθητική, να μην προσβάλλουν και να μη δημιουργούν δύσκολες καταστάσεις. Η γοητεία και ο αισθησιασμός σας, καθώς επίσης η τρυφερότητα και η θηλυκότητά σας ελκύουν τους άλλους. Προσοχή σε μια κάποια αφέλεια ή και ευπιστία που σας διακρίνουν, αλλά και στην τάση να αποφεύγετε να υποστηρίξετε τα πιστεύω σας μόνο και μόνο για να διατηρήσετε ειρηνική την ατμόσφαιρα γύρω σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Το σύμβολο του σκορπιού είναι η ουρά και το κεντρί του σκορπιού. Κυβερνήτης πλανήτης του είναι ο Πλούτωνας.

Η Σελήνη εδώ βρίσκεται σε πτώση. Αυτό τονίζει τα έντονα, βαθιά, δυνατά συναισθήματα και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης αλλά και σας προτρέπει σε έναν διαρκή αγώνα με τους άλλους, αλλά μερικές φορές και με τον ίδιο σας τον εαυτό, για να μπορέσετε να επιβιώσετε και να αποκτήσετε τον έλεγχο σε ότι σας κάνει να νιώθετε ασφαλείς και δυνατοί. Ζώδιο σταθερό και υδάτινο, εκφράζετε σταθερά συναισθήματα και διαθέσεις, είστε έντονα μυστικοπαθείς και ιδιωτικοί. Έχετε μεγάλη διαίσθηση, μπορείτε να δείτε βαθιά κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων, καταστάσεων και ανθρώπων, πληγώνεστε εύκολα και αν συμβεί αυτό μπορεί να γίνετε εκδικητικοί (αν υπάρχουν άλλα στοιχεία στον χάρτη που δηλώνουν το αντίθετο, πρέπει να καταλάβουμε πως αυτά λειτουργούν εξισορροπιστικά), μνησίκακοι και ζηλιάρηδες.

Τα αντανακλαστικά σας είναι έντονα, οι στόχοι σας σταθεροί και ξεκάθαροι, έχετε διάθεση να ολοκληρώσετε ότι αναλαμβάνετε, αυτοπεποίθηση και ικανότητα να επιτύχετε οτιδήποτε θελήσετε εφόσον το αποφασίσετε και προσήλωση στους στόχους σας. Όταν οι άλλοι βρουν το κουμπί σας, δεν γίνεστε ακριβώς βούτυρο, αλλά τουλάχιστον προσφέρετε αφοσίωση. Οι άλλοι πρέπει να έχουν διαίσθηση για να μπορούν να καταλάβουν την μεγάλη σας ευαισθησία και να αποφεύγουν να πουν ότι μπορεί να σας θίξει. Η δεκτικότητά σας πάντως είναι μεγάλη και μπορεί να βοηθήσει να ασχοληθείτε με μεταφυσικά θέματα που συνήθως τραβούν το ενδιαφέρον σας.

Στις σχέσεις σας, η ανάγκη για ασφάλεια και η κτητικότητά σας, σας κάνει να θέλετε να κυριαρχείτε στον σύντροφό σας, που θα πρέπει να είναι άτομο ήρεμο και παθητικό, ώστε να μην προκαλούνται έντονες καταστάσεις. Ο τρόπος που θέλετε να κυριαρχείτε στο ταίρι σας είναι μέσω του ατέλειωτου ερωτισμού σας, αλλά ενίοτε χρησιμοποιώντας και πλάγιους, ανεπαίσθητους και χειριστικούς τρόπους, έτσι ώστε να μην εκθέσετε την ανασφάλειά σας και ταυτόχρονα να κερδίσετε το αντικείμενο του πόθου σας. Είστε καχύποπτοι, εύθικτοι, ανήσυχοι, αλλά καταφέρνετε να το κρύβετε και το εκδηλώνετε εμμέσως τις περισσότερες φορές. Όταν θέλετε έναν άνθρωπο επιστρατεύετε όλες σας τις δυνάμεις στο κυνήγι, με επιμονή, δύναμη, μαχητικότητα και ερωτισμό. Προσοχή όμως, γιατί δεν θέλει ο καθένας να κατακτηθεί από έναν άλλον άνθρωπο αν κι αυτό μπορεί να είναι πολύ ερωτικό από την μία, ωστόσο το άλλο άτομο μπορεί να νιώσει κυριαρχημένο από εσάς και να τραπεί σε φυγή. Όχι ότι αφήνετε να σας ξεφύγει έτσι εύκολα, αφού ένα από τα αρνητικά της σελήνης στον σκορπιό είναι οι εμμονές. Είστε πολύ ευαίσθητοι στην προδοσία και παγώνετε εάν συμβεί κάτι τέτοιο.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Το σύμβολο του Τοξότη είναι το βέλος του τοξότη και κυβερνήτης πλανήτης του ο Δίας.
Η Σελήνη στον τοξότη, χαρίζει ανθρωπισμό και το άτομο δίνει πολλά στους άλλους, ξεχνώντας να κρατήσει και το παραμικρό για τον εαυτό του. Χαρακτηριστικά τους είναι η αισιοδοξία, η παιχνιδιάρικη διάθεση, τα πλούσια συναισθήματα, η έλλειψη κακίας, η κατανόηση, η ευθύτητα, η γενναιοδωρία τους.

Η μεταβλητότητα και η φλογερή τους προσωπικότητα, τους κάνει περιπετειώδεις, γοητευτικούς παρακινητές που εμπνέουν τους άλλους να τους ακολουθήσουν, λατρεύουν τα ταξίδια και την επικοινωνία, εκτιμούν και απολαμβάνουν τους φίλους τους, ενώ είναι ανήσυχοι και στις φιλοσοφικές τους αναζητήσεις και στην πίστη τους σε ανώτερα ιδανικά, πράγμα που τους κάνει ευκολόπιστους και αφελείς.

Στις σχέσεις του δίνεται ολόκληρος χωρίς ενδιασμούς, είναι φλογερός, ενθουσιώδης, ιδεαλιστής, αλλά και ειλικρινής, έντιμος, ωμός ή άτσαλος που λέει πράγματα χωρίς να το σκεφτεί, χαρακτηριζόμενος από παιδικότητα και έλλειψη τακτ. Θέλει έναν σύντροφο που να μπορεί να τον ακολουθεί στα ταξίδια του, να αγαπάει εξίσου την περιπέτεια, αλλά και μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του συζητώντας για ιδέες, πεποιθήσεις, τις θρησκείες του κόσμου, την φιλοσοφική του έκφραση για την ζωή και την ανάγκη του να είναι αληθινός και ανοιχτόμυαλος. Προσοχή στην καταπίεση και στην ανάγκη να περιορίσετε ένα τέτοιο άτομο! Δεν θα το δεχτεί, θα φύγει στην επόμενη στροφή μόλις νιώσει και το παραμικρό χαλινάρι στον λαιμό του. Υπομονή στην αναβλητικότητα που τον πιάνει ενίοτε, αφού η υπεραισιοδοξία του και μια κάποια αδιαφορία, του δίνουν την αίσθηση πως "εντάξει μωρέ, όλα θα γίνουν κάποια στιγμή". Ναι, ίσως είναι λίγο εκνευριστικό αυτό, όμως είναι αξιαγάπητος, δραστήριος και κάνει τόσα επικίνδυνα σπορ, που κοντά του η ζωή μοιάζει περιπέτεια.
Πάντως έχετε υπόψη σας ότι ο τύπος αυτός δεν λαχταρά να παντρευτεί και να κάνει παιδιά, βέβαια άλλες ενδείξεις στον αστρολογικό του χάρτη, π.χ. μια σταθερότερη Αφροδίτη ή συναισθηματικά ζώδια στο ωροσκόπιό του, μπορεί να εξισορροπούν τον χαρακτήρα του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Το σύμβολο του Αιγόκερω είναι τα κέρατα και η ουρά της θαλάσσιας κατσίκας, ενώ ο κυβερνήτης πλανήτης του είναι ο Κρόνος.

Άτομο ευαίσθητο και επιφυλακτικό, κρατημένο συναισθηματικά, που αγωνιά για το κοινωνικό του status ή την κοινωνική του αποκατάσταση. Σαν ζώδιο της γης διακρίνεται από την πρακτικότητά του, την προσήλωσή του σε αρχές και συμβατικές αξίες που διαμορφώνουν και προσδιορίζουν την παραδοσιακή πραγματικότητά του.

Ο Αιγόκερως είναι κατά βάση προσγειωμένος, ακέραιος και αξιόπιστος, συνεπής και υπεύθυνος σε ότι αναλαμβάνει. Σέβεται τον θεσμό της οικογένειας, το παρελθόν, την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της κοινωνίας που ζει. Η ευθιξία και η ανασφάλειά του τον κάνει να κρύβει τα βαθιά του συναισθήματα και επειδή δεν του αρέσει να εκτίθεται, προτιμά να τα ελέγχει και να τα συγκρατεί. Δείχνει ψύχραιμος και δεν είναι ευσυγκίνητος, έχει ιδιαίτερη ικανότητα σε οικονομικά και διοικητικά θέματα.

Έχει ανάγκη να νιώθει ότι τον σέβονται και τον εκτιμούν, ενώ αναζητά την συναναστροφή με άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Χρειάζεται δομή και οργάνωση στη ζωή του και εκτιμά τα προγράμματα, τους κανονισμούς, την πειθαρχία.

Στις σχέσεις του εκτιμά τους ανθρώπους που είναι διακριτικοί, αξιοπρεπείς και μπορούν να καταλαβαίνουν τις χίλιες δυο ευαισθησίες του ή να τον στηρίζουν σε δύσκολες στιγμές. Χρειάζονται επίσης να του δείχνετε σε κάθε στιγμή, πως είστε εκεί, στηρίζετε το σπιτικό σας και συμβάλλετε στις κοινωνικές του φιλοδοξίες. Αν πληγωθεί δεν συγχωρεί εύκολα.

Προσοχή στην σκυθρωπότητα και στην κατσουφιά, στην έλλειψη τρυφερότητας και ζεστασιάς που μπορεί να υποβιβάσουν μερικές φορές τις σχέσεις σας ή να οδηγήσουν σε σκληρότητα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Το σύμβολο του Υδροχόου αντιπροσωπεύουν τα κύματα του ηλεκτρισμού και ο κυβερνήτης πλανήτης του είναι ο Ουρανός.

Οι εντυπώσεις σας είναι γρήγορες και τα αντανακλαστικά σας χρησιμοποιούν μυαλό και συναίσθημα ταυτόχρονα. Έχετε ανάγκη να προσφέρετε οτιδήποτε χρειάζονται οι άλλοι, είστε έμφυτα ανθρωπιστές που υποστηρίζετε τα δικαιώματα του ατόμου και την ελευθερία σε όλα τα επίπεδα. Δεν θα καταπιέσετε ποτέ, αλλά μπορεί να δεχτείτε καταπίεση. Χαρακτηριστικά σας είναι η καλοσύνη, ο αλτρουισμός και η επιθυμία για αναζήτηση νέων δρόμων, νέων μεθόδων, νέων ιδεών και διεξόδων. Νιώθετε πληρότητα όταν βρίσκεστε με φίλους, όπου μπορεί να συζητάτε για τα περίεργα φαινόμενα της παραψυχολογίας ή για τις τελευταίες επιστημονικές ανακαλύψεις, αλλά και για την καταπίεση που υφίστανται οι άνθρωποι σε μη δημοκρατικά πολιτεύματα. Θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο και η εκκεντρικότητά σας είναι αξιοσημείωτη. Μερικές φορές δεν μπορείτε να συγκρατήσετε τη διαφορετικότητά σας και δηλώνοντας τις τόσο προχωρημένες απόψεις σας στους άλλους, δείχνετε πότε διορατικός και πνευματώδης και πότε επαναστατικός και ριζοσπάστης.

Κάθε βήμα που κάνετε θέλετε να κατευθύνεται μπροστά, ακόμη και πολύ μπροστά από την εποχή σας. Η τάση σας για ανεξαρτησία μπορεί να σας οδηγήσει σε αποστασιοποίηση από άλλους ανθρώπους κι όμως την μοναξιά εσείς την έχετε ανάγκη, καθώς το να μένετε μόνοι με τον εαυτό σας μελετώντας αστρολογικά, μεταφυσικά ή επιστημονικά θέματα, σας δίνει την απαραίτητη τροφή και γνώση για να μπορείτε να υπάρξετε. Προσοχή όμως, γιατί το άλλο άκρο είναι η έλλειψη φίλων για να μοιραστείτε όσα ερευνάτε και σας ενδιαφέρουν.

Αγαπάτε την γνώση, την ελευθερία, τα ταξίδια στο εξωτερικό και μπορεί να αναλώνεστε πολύ για τους άλλους και να ξεχνάτε υπευθυνότητες, δεσμεύσεις, προγράμματα και υποσχέσεις π.χ. «Αγάπη μου έχει πρόβλημα ο Κώστας και πρέπει να πάω να δω τι γίνεται. Δεν ξέρω τι ώρα θα επιστρέψω.» ενώ έχετε προγραμματίσει ρομαντικό δείπνο για τους δυο σας!

ΙΧΘΕΙΣ
Το σύμβολο των Ιχθύων είναι δυο ψάρια που κοιτούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις δεμένα μεταξύ τους. Κυβερνήτης πλανήτης είναι ο Ποσειδώνας.

Είστε υπερβολικά συναισθηματικοί, ευμετάβλητοι στις διαθέσεις, ευαίσθητοι και δεκτικοί, ταυτόχρονα όμως προσαρμοστικοί. Η αστάθεια, η ασάφεια, η έλλειψη πειθαρχίας και η τάση να χάνεστε μέσα στο συναίσθημα των άλλων και να γίνεστε ένα μαζί τους όποτε υποφέρουν, όποτε πρέπει να τους σώσετε ή όποτε συμπάσχετε με το πρόβλημά τους, είναι για εσάς τα αυτονόητα συστατικά σε ένα χαρακτήρα, αλλά ταυτόχρονα σας δημιουργούν προβλήματα σε άλλους τομείς.
Αν δηλαδή έχετε δικές σας υποχρεώσεις, τις ξεχνάτε για να βοηθήσετε όποιον έχει ανάγκη κι αν είναι δυνατόν, μπορεί να παραχωρήσετε το σπίτι σας, το κρεββάτι σας, το αμάξι σας και οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τον άλλον. Μα που θα κοιμηθείτε εσείς; Πως θα πάτε στη δουλειά σας το πρωί; Ποιός θα πληρώσει το τρακάρισμα του αυτοκινήτου; Δεν σας ενδιαφέρει, δεν το έχετε σκεφτεί, δεν είναι τίποτε μπροστά σε αυτό που συμβαίνει στον άλλον.

Τα ταλέντα σας είναι πολλά κι αφορούν συνήθως την τέχνη και την μουσική. Είστε διαισθητικοί, οραματιστές, αξιαγάπητοι, ευγενικοί, ονειροπόλοι και με υψηλά ιδανικά που οποιοσδήποτε κακόβουλος μπορεί να εκμεταλλευτεί, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε την διορατικότητα και τη διαίσθησή σας, ώστε να καταλαβαίνετε εγκαίρως τις αναποδιές που σας προκαλούν κάποιοι.

Στις σχέσεις σας, έχετε ανάγκη την τρυφερότητα, την αγάπη, το συναίσθημα, τον ρομαντισμό, την αφοσίωση, την αρμονία. Η φαντασία σας αποδεικνύεται όποτε την χρησιμοποιείτε για να εμπλουτίσετε την σχέση σας και να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα, την δείχνετε για να κάνετε τρυφερές εκπλήξεις στον σύντροφό σας, την κρατάτε ζεστή όποτε δημιουργείτε ένα μουσικό κομμάτι στην κιθάρα σας ή έναν πίνακα με μελαγχολικά χρώματα στο καβαλέτο σας. Συγκινήστε βαθιά με το παραμικρό και έχετε αμέτρητη υπομονή όταν αγαπάτε.

Προσοχή... στον υπερβολικό συναισθηματισμό και στην εξειδανίκευση σχέσεων, ανθρώπων, καταστάσεων. Η έλλειψη ισορροπίας στη ζωή σας, μπορεί να σας οδηγήσει στο αλκοόλ, σε παραισθησιογόνα ή οποιαδήποτε ουσία νομίζετε πως θα σας δώσει διέξοδο από έναν κόσμο που δεν είναι αυτό που έχετε οραματιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: