Η σημασία του Ωροσκόπου και οι σχέσεις με τους άλλους

Η ώρα της γέννησής μας προσδιορίζει τον ωροσκόπο μας ή αλλιώς το ανατέλον ζώδιο ή αλλιώς την ακμή του 1ου οίκου στο ωροσκόπιό μας και αλλάζει περίπου κάθε δυο ώρες. Χαρακτηρίζει εμάς, το χρώμα των γυαλιών που φοράμε αντικρίζοντας τη ζωή, το πως βλέπουμε τον κόσμο και το πως παρουσιάζουμε το πακέτο της προσωπικότητάς μας. Έχει σχέση με το πως θέλουμε να πλασάρουμε τον εαυτό μας, το πως εκφραζόμαστε και τις φυσικές μας προδιαθέσεις. Αντιπροσωπεύει το σώμα, την υγεία (ως ένα βαθμό), την ευημερία και κάποια ψυχολογικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας.


Ο κυβερνήτης του ζωδίου του ωροσκόπου ονομάζεται Κυβερνήτης του Ωροσκοπίου ή Κυβερνήτης του χάρτη και είναι ο σημαντικότερος πλανήτης μετά τα «φώτα» (τον Ήλιο και την Σελήνη). Στον οίκο που βρίσκεται ο Κυβερνήτης του ωροσκόπου, είναι εκεί που το άτομο πραγματικά θέλει να είναι.

Όποιος πλανήτης βρίσκεται στον 1ο οίκου του ωροσκοπίου μας, προσαρμόζει τα χαρακτηριστικά του ωροσκόπυο μας αναλόγως. Εάν δηλαδή έχω ωροσκόπο κριό, αλλά ο Ποσειδώνας βρίσκεται στον 1ο οίκο του ωροσκοπίου μας, μετριάζεται η ορμητικότητα και η φλόγα του κριού και γίνομαι λιγότερο επιθετικός και πιο συμβιβαστικός, ονειροπόλος, τρυφερός. Σαφώς επηρεάζεται ένας άνθρωπος από το σύνολο του ωροσκοπίου του και γι' αυτό το λόγο μελετάμε κάθε τμήμα του χάρτη σε σχέση με τα υπόλοιπα για να μπορέσουμε να έχουμε άποψη για το σύνολο της προσωπικότητάς του. Εάν η ημερομηνία γέννησής μας δεν μας είναι γνωστή με ακρίβεια, οι προβλέψεις δεν μπορεί να είναι ακριβείς, π.χ. στο προοδευτικό ωροσκόπιο, που είναι από τα σημαντικότερα συστήματα πρόβλεψης, η διαφορά των 4 λεπτών της ώρας είναι ένας ολόκληρος χρόνος! Κατά συνέπεια, όταν δεν γνωρίζουμε ακριβή ώρα γέννησης ένα από τα ασφαλέστερα συστήματα πρόβλεψης είναι οι διελεύσεις και ιδιαίτερα των αργών πλανητών.

Την στιγμή της γέννησής μας, ταυτόχρονα με το ανατέλον ζώδιο, τον ωροσκόπο μας, ο 7ος οίκος του ωροσκοπίου μας δύει και το ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του 7ου οίκου δείχνει χαρακτηριστικά που αναζητάμε στους άλλους, προκειμένου να ολοκληρωθούμε ως προσωπικότητες και να φανερώσουμε μια κρυφή πλευρά του εαυτού μας, που υπάρχει, αλλά είναι περισσότερο «κρυφή». Το ζώδιο που είναι στην ακμή του 7ου οίκου είναι λοιπόν το αντίθετο του ωροσκόπου μας, το πολικό ζώδιο. Ένας άνθρωπος με ωροσκόπο καρκίνο, στην ακμή του 7ου οίκου έχει το αντίθετο ζώδιο, δηλαδή τον αιγόκερω. Έτσι λοιπόν, εξετάζοντας τον ωροσκόπο μας, αντιλαμβανόμαστε ένα μέρος της προσωπικής μας ταυτότητας, ενώ παράλληλα το ζώδιο που βρίσκεται αντίθετα από τον ωροσκόπο, δείχνει μια λιγότερο συνειδητή μας πλευρά, που συνήθως φανερώνεται όταν δημιουργούμε σχέσεις με ανθρώπους που ανήκουν ή έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες στο ζώδιο που βρίσκεται απένατντι από τον ωροσκόπο και αυτοί γίνονται ο καθρέπτης μας. Νιώθουμε πως μαζί τους είμαστε ολόκληρος ο εαυτός μας, ότι κρατάνε κλειδιά που ανοίγουν πόρτες από κάποιες βαθύτερες πτυχές μας. Άρα λοιπόν, γνωρίζοντας το ζώδιο του ωροσκόπου μας ξέρουμε αμέσως πως το αντίθετο ζώδιο μας χαρακτηρίζει όσον αφορά στις σχέσεις μας. 

Σημειώσεις:

1) Για τις σχέσεις, εκτός από τον ωροσκόπο και το ζώδιο που βρίσκεται στην ακμή του 7ου οίκου μας, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει επίσης η Σελήνη για τους άνδρες και ο Ήλιος για τις γυναίκες. Πάντοντε όμως χρειάζεται να κοιτάζουμε όλα τα σημάδια των δυο χαρτών, αφού όλοι οι πλανήτες και οι μεταξύ τους σχέσεις παίζουν ρόλο στην προσωπικότητα ενός ατόμου. Άρα, για την εκάστοτε σχέση ερευνούμε χαρακτηριστικά που υποδηλώνονται από όλους τους πλανήτες. Θα έλεγα, πως στον βαθμό που η επικοινωνία και ο έρωτας, επηρεάζουν τις σχέσεις μας στην αρχή, ο Ερμής και η Αφροδίτη πρέπει να είναι οι επόμενοι σημαντικοί πλανήτες μετά τα φώτα και τον ωροσκόπο.

2) Για τις προβλέψεις, εάν είμαι ταύρος με ωροσκόπο λέοντα, θα πρέπει να λαμβάνω υπόψη μου καταρχήν τις προβλέψεις που αφορούν το ζώδιο του ωροσκόπου μου, αλλά επίσης τις προβλέψεις που αφορούν το ηλιοζώδιο ή το ζώδιο του ήλιου, δηλαδή του ταύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: