Κυρίαρχοι αριθμοί 11/2, 22/4, 33/6



Αστρολογικά αντιστοιχεί: στον Τοξότη και στον Υδροχόο.
Θετικά στοιχεία:
Ιδιαίτερα έξυπνο, ευαίσθητο και διαισθητικό, ονειροπόλο, ηγετικό, έντονα συναισθηματικό, προσπαθεί να ανυψώσει την πνευματική συνείδηση των ανθρώπων γύρω του, λειτουργεί σε υψηλότερα επίπεδα δόνησης και έχει επίγνωση της συμπαντικής ενέργειας. Αναζητά την πνευματική αλήθεια και είναι οραματιστής. Όταν λειτουργεί με βάση την ανώτερη φύση του, θεωρείται πνευματικός αγγελιοφόρος, που συνδυάζει μέσα του το κουράγιο, τη δημιουργία και τον ενθουσιασμό, με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να καθοδηγεί και να προσφέρει στους άλλους την αλήθεια των πραγμάτων όπως την νιώθει, την οραματίζεται και την λαμβάνει από ανώτερες πηγές. Θεωρείται παλιά ψυχή που έχει λάβει πολλά μαθήματα και μεγάλη γνώση.

Αρνητικά στοιχεία:
Νευρικότητα, ένταση και φοβίες, λόγω της μεγάλης του διαίσθησης. Υπερβολική ευαισθησία. Όταν δεν λειτουργεί με βάση τις ανώτερες δονήσεις του, το όραμά του και τη διαίσθησή του λειτουργεί σε χαμηλότερο επίπεδο και χαρακτηρίζεται από τον αριθμό δύο.

Συμβολισμοί:
Έντεκα ήταν οι μαθητές Του Ιησού, μετά την πτώση του Ιούδα.

Χρώματα:
Ασημί

Πολύτιμοι λίθοι:
Σεντέφι ή μάργαρος και φίλντισι.

Κυρίαρχος Αριθμός 22/4

Αστρολογικά αντιστοιχεί: στον Αιγόκερω, τον Λέοντα, την Παρθένο.

Θετικά στοιχεία:
Θεωρείται παλιά ψυχή που έχει λάβει πολλά μαθήματα και μεγάλη γνώση και έχει έμφυτη εσωτερική σύνδεση με τις συμπαντικές αρχές. Θεωρείται ο Αρχιτέκτονας, που οικοδομεί βλέποντας την ευρύτερη εικόνα, έργα για την ανθρωπότητα. Οργανωτικός, πρακτικός, ιδεαλιστής, με μεγάλη διαίσθηση, όραμα και σοφία, εργατικός και δημιουργικός, δεκτικός, ισορροπημένος, τίμιος, ειλικρινής, υπομονετικός και συνεργάσιμος, με ικανότητα να παράγει και να διαχειρίζεται μεγάλα έργα.

Αρνητικά στοιχεία:
Η υπερευαισθησία και η μεγάλη του δεκτικότητα, μπορεί να τον αφήνουν εκτεθειμένο σε αρνητικές ενέργειες και να χρειάζεται χρόνο για τον εαυτό του ώστε να απαλλαγεί από αυτές. Όσο επιδιώκει την πραγματοποίηση στόχων για το γενικό καλό, ζει συντονισμένος με τις υψηλότερες δονήσεις του 22, διαφορετικά τα αρνητικά χαρακτηριστικά του 4 εμφανίζονται στην συμπεριφορά του.

Συμβολισμοί:
Από τα έργα του Ερμή του Τρισμέγιστου βγαίνουν 22 αξιώματα για την ανθρώπινη βούληση (βιβλίο «Οδηγός στη Θεοσοφία»).

Χρώματα:
Κόκκινο και χρυσό.

Πολύτιμοι λίθοι:
Ροδοχρωσίτης, κόκκινος ιάσπις.

Κυρίαρχος Αριθμός 33/6

Αστρολογικά αντιστοιχεί: στον Καρκίνο και τους Ιχθείς

Θετικά στοιχεία:
Θεωρείται παλιά ψυχή που έχει λάβει πολλά μαθήματα και γνώση. Έχει έμφυτη εσωτερική σύνδεση με τις συμπαντικές αρχές. Χαρακτηρίζεται από εκφραστικότητα, δημιουργικότητα, διαίσθηση, όραμα, αγάπη και συμπόνια για την ανθρωπότητα, ανιδιοτέλεια και πίστη. Τρυφερότητα και αγάπη με την οποία βοηθά τους άλλους να εξυψωθούν και να μετασχηματιστούν στην καλύτερη μορφή τους. Είναι η προσωποποίηση της καλοσύνης και της αγάπης και θέλει να προσφέρει στους αδύναμους, τους ηλικιωμένους και σε όσους έχουν ανάγκη από τη βοήθειά του.

Αρνητικά στοιχεία:
Θυσιάζει τον εαυτό του για τους άλλους, με τους οποίους και ταυτίζεται, όμως όσο κι αν αυτό είναι ιδανικό θεωρητικά, ωστόσο πρακτικά αφήνει εκτεθειμένο τον ίδιο και σε κάποιες περιπτώσεις οι άλλοι μπορεί να το εκμεταλλευτούν. Όσο επιδιώκει την ισορροπία στις σχέσεις με τους άλλους, τόσο περισσότερο θα μπορεί να βρίσκει τη δύναμη και την ενέργεια για να προσφέρει ουσιαστική αγάπη και φροντίδα. Όταν δεν είναι ισορροπημένο βιώνει τα αρνητικά χαρακτηριστικά του 6.

Συμβολισμοί:
Είναι τα χρόνια της ζωής Του Ιησού. Είναι ο αριθμός των σπονδύλων της ανθρώπινης σπονδυλικής στήλης.

Χρώματα:
Βαθύ γαλάζιο.

Πολύτιμοι λίθοι:
Λάπις λαζούλι, μπλε αχάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: