Εκκρεμές για άλλο άτομο


Καθήστε αντικριστά με το άλλο άτομο, ιδανικά σε καρέκλες με τα πόδια παράλληλα μεταξύ τους και ελαφρά ανοικτά. Η απόσταση ανάμεσα στα γόνατά σας να είναι περίπου 5 εκατοστά και το δεξί χέρι του ατόμου να ακουμπά το αριστερό σας γόνατο. Δημιουργείται έτσι ένα μαγνητικό πεδίο ανάμεσά σας, που διευκολύνει τις απαντήσεις στις ερωτήσεις. Πρέπει το άτομο να σκέφτεται διαρκώς την ερώτησή του με αυτοσυγκέντρωση. Αδειάζετε το μυαλό σας και επαναλαμβάνετε νοερά "Απάντησε στην ερώτησή του/της". Ζητήστε στο άλλο άτομο να κάνει ερωτήσεις στις οποίες ήδη γνωρίζει τις απαντήσεις. Δεν θα ήταν ασφαλές και ειδικά στην αρχή να δώσετε απαντήσεις σε σοβαρά ερωτήματα του άλλου ατόμου. Επίσης, θα ήταν καλό να επαληθεύετε τις απαντήσεις, ρωτώντας ξανά το εκκρεμές αν η απάντηση στο ερώτημα ήταν αληθινή κι αυτό ισχύει για οποιαδήποτε ερώτηση κάνετε.

Επειδή η ικανότητα και η αυτοπεποίθηση αυξάνονται όταν έχουμε εμπιστοσύνη στο εκκρεμές, όσο περισσότερο εξασκείστε τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η επικοινωνία σας μαζί του.

* Προσωπικά, θεωρώ το εκκρεμές ένα πολύ δυνατό εργαλείο. Δείτε το αρχικά ως ένα παιχνίδι ή ως ένα μέσο να αναπτύξετε τη διαίσθησή σας, γιατί κι αυτό όπως τόσα άλλα, όταν το μάθουμε παύει να είναι ένα βαρίδι που κρέμεται σε μια αλυσίδα... Είναι καλό να θυμάστε και να διευκρινίζετε στο άλλο άτομο, πως οι απαντήσεις δεν είναι κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται τυφλά. Κι αυτό ισχύει για όλα. Για να πάρουμε μια απόφαση, θα πρέπει να βασιζόμαστε στην προσωπικότητά μας, στη λογική και στο ένστικτό μας. Άλλωστε δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να πει εύκολα και σίγουρα σε έναν άλλον άνθρωπο "ναι" ή "όχι" σε μια κρίσιμη και σημαντική για τη ζωή του ερώτηση, οποιοδήποτε κι αν είναι το μέσο που χρησιμοποιεί. Οι αποφάσεις μας πρέπει να είναι δικές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: