Ο επαναστάτης Ουρανός


Ο Ουρανός ανακαλύφθηκε από τον Herschel το 1871. 
Παραμένει σε κάθε ζώδιο 7 χρόνια. Κάνει επομένως μια πλήρη περιστροφή του ζωδιακού κύκλου κάθε 84 χρόνια.
Θεωρείται από πολλούς η ανώτερη οκτάβα του Ερμή και κυβερνά τον Υδροχόο και τον 11ο οίκο.

Η είσοδός του αφυπνιστή, αποκαλυπτικού και αμφισβητία Ουρανού στον οξύθυμο, επιθετικό και μαχητικό, ενθουσιώδη και παρορμητικό Κριό είναι η αρχή ενός νέου κύκλου, που σηματοδοτεί γεγονότα απρόβλεπτα, ξαφνικά και ανατρεπτικά, ευχάριστα ή δυσάρεστα, αλλά πάντως αναγκαία.

Την τελευταία φορά που ο Ουρανός ήταν στο ζώδιο του Κριού (1927 – 1935), έγιναν πολλές ιδεολογικές ανακατατάξεις, αλλά και πολλές τεχνολογικές επιτεύξεις. Οι άνθρωποι ακολούθησαν πρωτοποριακές ιδέες και αγωνίστηκαν για αυτές με όλη τους την ενέργεια και τον ενθουσιασμό.

Η διάθεση του Ουρανού για αποκατάσταση της αλήθειας της κάθε έννοιας, φαίνεται χαρακτηριστικά στους ανθρώπους που στο ωροσκόπιό τους ο πλανήτης είναι τονισμένος ιδιαίτερα. Ο Ουρανός φέρνει μαζί του την αλήθεια μέσα από την αμφισβήτιση. Την βεβαιότητα, πως κάποια πράγματα είναι ανάγκη να αλλάξουν, ώστε να μπορέσουν να υπάρξουν με διαφορετική μορφή που να ανταποκρίνεται στις βαθύτερες επιθυμίες και ανάγκες μας. Άλλωστε, η ολοκλήρωση του προηγούμενου κύκλου και η αρχή του νέου, φέρνει μαζί της μια αίσθηση αναγέννησης, όπου πρέπει να αναπτύξουμε μια άλλη θεώρηση των πραγμάτων, βασισμένη πια σε αυτό που αιτείται ο εαυτός μας.

Μαθαίνοντας πώς να χειριστούμε αυτή την νέα μορφή ενέργειας που φέρνει ο Ουρανός στον Κριό, θα είναι ζωτικής σημασίας για την αποδοχή των αλλαγών που πρόκειται να έρθουν. Ουσιαστικά όλοι μας αναζητούμε σταθερότητα και ασφάλεια, ενώ κάποιοι εδώ και χρόνια συντηρούν καταστάσεις μόνο από φόβο για το νέο.
Αν αντιστεκόμαστε εδώ και καιρό σε κάποιες αλλαγές, ενδέχεται οι ισορροπίες που έχουμε δημιουργήσει να αλλάξουν εν ριπή οφθαλμού εάν δεν ανταποκρίνονται πλέον στις ανάγκες μας και απλώς τις διατηρούμε από συνήθεια. Πρέπει να είμαστε μετριοπαθείς στις συμπεριφορές μας, καθώς το φλογερό αλλά απερίσκεπτο «εγώ» του κριού, χρωματίζει κάποιες πτυχές του εαυτού μας και συγκεκριμένους τομείς στην ζωή του καθενός, άρα υπάρχει και το ενδεχόμενο, να γίνουμε ακραίοι, περισσότερο επαναστατικοί ή και πιο σκληροί από όσο θα έπρεπε ακολουθώντας το πάθος μας για την αλλαγή αφήνοντας τη λογική μας να χτυπιέται μόνη της.

Όλοι περιμένουμε «κάτι» για να αλλάξουμε τη ζωή μας, να φέρουμε τα πράγματα λίγο προς το μέρος μας, ώστε να ακολουθήσουμε την φωνή της δικής μας εσωτερικής αλήθειας. Η στιγμή έφτασε. Μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε τα ξεχασμένα σας όνειρα πραγματικότητα, έχοντας επίγνωση του χρόνου που πέρασε, την ωριμότητα και την επίγνωση που έφερε και θα εξακολουθήσει να φέρνει (Κρόνος), αλλά προσέχοντας να μην αναλωθείτε σε ουτοπίες, γιατί η υπεραισιοδοξία και η υπερβολή καραδοκούν και μπορεί να μας κάνουν να χάσουμε το μέτρο.


  • Ο Ουρανός θα μπει στο ζώδιο του Κριού στις 13/3/2011 και θα παραμείνει σε ευθεία πορεία μέχρι και τις 8/7/2011.
  • Από 9/7/2011 μέχρι και 9/12/2011 θα είναι ανάδρομος.  
  • Από 10/12/2011 έως και 12/7/2012 θα επιστρέψει σε ευθεία πορεία.

        Δεν υπάρχουν σχόλια: